Kommunikasjonsansvarlig i HamKam, Remo Sjonfjell, innrømmer at det var en tøff dag.

- Det var en tøff avgjørelse. Dette er ansatte som tidligere har gått inn med penger for å redde sine egne arbeidsplasser. Jeg føler med dem. De har jobbet mye og hardt, sier Remo Sjonfjell.

Det var før jul i 2012 ansatte i HamKam tok opp private lån for å hjelpe klubben.

Vegard Skogheim, Finn Paulsen og Roger Nyborg var de tre som gikk inn med den største andelen da de sju HamKam-ansatte i fjor tok på seg å gjøre opp den gjelda klubben hadde overfor kommunen på drøyt en million kroner.

Ingen av de ansatte ønsker å snakke om pengesummene de gikk inn med, men etter det HA-sporten erfarer gikk denne trioen inn med 250.000 kroner hver. De øvrige fire gikk også inn med betydelige summer, men ikke helt på dette nivået.

To andre som gikk inn med penger den gangen var Beate Ørbæk Johnsen og Hilde Høgberg. De var så glad i jobben sin og HamKam at de ville betale på hvert sitt lån etter at de bestemte seg for å hjelpe HamKam. .

Utsatte D-dagen

Styret i HamKam Fotball utsatte D-dagen fra tirsdag til fredag. Men der stopper det.

I går kom meldingen om at alle i administrasjonen i HamKam Fotball blir oppsagt. Det ble også klart at de forlenger fristen for en endelig avgjørelse til førstkommende fredag klokken 12.

Det betyr at styret og støttespillerne får noen dager ekstra til å finne en løsning på den totale økonomiske utfordringen. Kommer det ikke inn friske penger, eller signaler om penger inn, innen klokken 12 fredag 4. juli, vil styret melde oppbud.

Det kan bety skifteretten.

Og mulig konkurs.

– Fredag er absolutt deadline. Det vil ikke bli aktuelt med ytterligere utsettelse hvis det ikke foreligger en løsning, sier kommunikasjonsansvarlig i HamKam, Remo Sjonfjell.

Initiativ utenfra

På torsdagens pressekonferanse ble det sagt, av styreleder Morten Kristiansen, at HamKam mangler 3,2 millioner kroner. I den summen ligger sviktende sponsorinntekter, sviktende publikumsinntekter, i tillegg til at det er budsjettert med kvalikplass på plasseringsbonusen fra Norges Fotballforbund.

Økonomiutvalget jobber med tallene, både på kort og lang sikt.

– Det er håp, men initiativet må komme utenfra. Kostnadskuttene er i gang, og styret har tatt det grepet de kunne ta på kort sikt. Hadde det blitt oppbud tirsdag (i dag), ville det vært veldig dramatisk. Styret ser etter muligheter, men det er ingen klare ting i dagen, sier Remo Sjonfjell, og fortsetter:

– Vi har løpende forpliktelser, og det må friske penger inn, sier Sjonfjell, som skal jobbe ut juli i HamKam.

– Hva med spillerne?

– Det er dialog, men det er et litt lengre lerret å bleke, sier Sjonfjell.

Møtes igjen i dag

HA-sporten vet at det jobbes på flere fronter for å løse den økonomiske utfordringen i Briskeby-klubben.

– Det er hektisk møtevirksomhet, men det er ikke noe konkret ennå.

Representanter fra styret i HamKam Fotball hadde møte med Anders Langset i yngres i går kveld.

– Vi har hatt samtaler, og skal fortsette samtalene tirsdag, sier Langset.

Her er hele pressemeldingen fra HamKam Fotball:

"Styret i HamKam fotball gjennomførte mandag 30. juni samtaler med alle ansatte i administrasjonen, som samme dag mottok oppsigelser. Det betyr i klartekst at klubben kutter 4,5 årsverk med oppsigelser fra 1. juli 2014.

Det er også kommet til enighet med daglig leder Finn Paulsen, som er innleid gjennom firmaet Først til Mølla. Han har sagt seg villig til å fratre for å hjelpe klubben i den svært krevende økonomiske situasjonen man står overfor.

Det jobbes videre for å se om det kan finnes en løsning for å unngå oppbud, men ingen alternativ løsning er så langt klar. Styret finner allikevel behov for ytterligere tid til avklaring med tanke på de dramatiske konsekvensene det vil ha for klubben å begjære oppbud. Vi har derfor valgt å forlenge fristen for endelig avgjørelse til fredag 4. juli kl. 12.00. Det vil ikke bli aktuelt med ytterligere utsettelse hvis det ikke foreligger en løsning".

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00