Viktor Adebahr kom fra Ull/Kisa til HamKam i 2012. Nå vender han tilbake, et halvt år før toårskontrakten med HamKam går ut. Årsaken er selvsagt den økonomiske krisen i klubben.

Adebahr skal etter planen spille i Ull/Kisa ut denne sesongen. Det sier Adebahr til HA-sporten onsdag kveld.

- Vi ble enige i dag klokken 12, sier midtbanespilleren som var i samtaler med to svenske klubber og flere 1. divisjonslag, men som til slutt valgte Ull/Kisa.

Fornøyd med overgangen

Svensken er trist over hvordan ting har utartet seg på Briskeby denne sesongen, og så ingen annen utvei enn å finne seg en ny klubb.

- Det var ingen diskusjoner om å beholde meg i HamKam, og det skjønner jeg etter som den økonomiske situasjonen er slik den er, sier Adebahr som nå ser fram mot å returnere til Jessheim og Ull/Kisa, hvor han blir lagkamerat med John Anders Rise.

- Jeg hadde en fin tid i Kisa sist gang, og jeg har troen på det sportslige opplegget de la fram for meg nå, sier Adebahr.

Møter HamKam i helga

Allerede lørdag kan Adebahr i likhet med John Anders Rise spille MOT Kamma. Adebahr tror det kan bli noe spesielt.

- Jeg har mange fine kompiser og et flott forhold til fansen på Hamar, så det vil bli en spesielt opplevelse.

For Briskebybanden er en gjeng Adebahr har enrom respekt for.

- Jeg vil bare takke de for all støtte. Jeg sitter kun igjen med stor respekt for Briskebybanden, hvordan de har støttet oss i mot- og medgang er fantastisk, sier Adebahr. 

Tar med seg det positive

Gjennom en og en halv sesong i Kamma-trøya har Adebahr rukket å oppleve en hel del. Fra å spille kvalik til Tippeligaen, til å ligge desidert sist i samme divisjon et halvt år senere. Svensken bestemte seg tidlig for å ta med seg de gode stundene fra HamKam-tiden.

- Når jeg skjønte jeg skulle forlate klubben bestemte jeg meg for å kun ta med meg de positive minnene. For meg var det store høydepunktet 2013-sesongen. Selv scoret jeg 8 mål som midtbanespiller, og som lag spilte vi til tider ligaens beste fotball, det var fantastisk, sier Adebahr.

Nå som 25-åringen forlater HamKam går han til en klubb som også sliter med å holde seg i 1. divisjon. Ull/Kisa ligger plassen foran HamKam med ni poeng. 

- Det kommer til å bli tøft for HamKam, og for John Anders (Rise) og meg i Kisa, men det er bare å jobbe på, sier Adebahr som håper begge klubbene holder seg i 1. divisjon.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.