• John Anders Rise forlater HamKam.

I helga ga Tore Andreas Gundersen beskjed om at han forlater HamKam. Christophe Psyché  reiser til Sogndal i dag for å teste seg i eliteserieklubben.

I formiddag kom meldingen om at HamKam-kapteinen og fjorårets toppscorer Viktor Adebahr forlater klubben. Hvor svensken skal fortsette karrieren, er foreløpig uklart. Gamleklubben Ull/Kisa kan være aktuell.

Svein Inge Haagenrud ønsker midtbanespilleren alt godt.

- Vi ønsker ham lykke til, uansett hvor han drar. Han har mange gode år igjen som fotballspiller, sier Haagenrud, som synes lederens avgang er sørgelig.

- Viktor har bidratt med alt han har og vel så det i halvannet år, og han har gjort en kjempejobb for klubben, både som spiller og som trener i yngres avdeling. Han er en fantastisk fin fyr vi kommer til å savne, og han kan gå ut med hodet høyt hevet og være fornøyd med det han har gjort, sier HamKam-treneren i videoen over.

Adebahrs avskjedshilsen ble lagt ut på klubbens hjemmeside i formiddag. Slik lød svenskens adjø:

"Situasjonen som HamKam nå har kommet opp i er en vanskelig for både spillere, trenere, støtteapparat og alle som er glade i klubben. 2013 var et fantastisk sportslig år for klubben og det var utrolig gøy å få være en del av det, men slik situasjonen er i HamKam per dags dato har jeg og klubben blitt enige om at dette er den beste løsningen for både klubb og meg selv. Jeg vil takke alle supportere, spillere og alle i klubben som har bidratt til at dette har vært en fin tid for meg, og jeg håper at HamKam Fotball klarer seg ut av denne situasjonen og at vi igjen vil ha et eliteserielag på Hamar".

Rise reiser også

Etter treninga på Briskeby i formiddag sa også John Anders Rise farvel til de andre spillerne på laget.

Venstrebacken forlater HamKam med umiddelbar virkning. I løpet av dagen blir det klart hvem han skal spille for resten av sesongen, men i følge opplysninger HA sitter på, går Rise til Ull/Kisa. Ull/Kisa møter HamKam lørdag ettermiddag, og det er ikke utenkelig at John Anders kan komme til å spille for Ull/Kisa MOT HamKam.

Ull/Kisa ligger nest siste i 1.divisjon, og har bare HamKam bak seg på tabellen. Fire poeng skiller lagene.

 Tirsdag formiddag signerte han avtalen med Ull/Kisa. Han spiller sannsynligvis mot HamKam på lørdag.

– I John Anders får vi inn en voksen og erfaren spiller. En slik type blir viktig i den høstsesongen vi nå går inn i, sier Ull/Kisa-trener Tommy Berntsen til ullkisafotball.no.

Rise har spilt for Kamma siden 2004. Denne sesongen har 26-åringen startet 14 av 15 seriekamper for HamKam. Rise er frigitt som følge av den økonomiske krisen i Hamar-laget.

Les også
SPORT

Tore Andreas Gundersen aktuell for Hønefoss og Fredrikstad.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00