- Ja, det kan du si. Eller årets enkleste, hvis du snur på det, for uansett hvem jeg tar ut vet jeg at det blir et bra lag, sier Skogheim og smiler lurt etter at HamKam nettopp har gjennomført den siste treningsøkta i regnværet på Briskeby fredag ettermiddag.

For i de to siste kampene er Håkon Aalmen og Daniel Bekkevold kommet inn, mens mer rutinerte spillere som har levert godt gjennom sesongen, Edmir Asani og Aziz Idris, er blitt henvist til benken.

I tillegg har Tore Andreas Gundersen funnet tilbake til seg selv på topp, mens Ole Amund Sveen er lånt inn fra Strømsgodset.
Fredrik Sjølstad har også levert varene sentralt i banen i Kammas litt nye 4-2-3-1-variant.

- Det er nyanser hele tiden, og det går ikke på at jeg ikke tåler at noen blir skuffet. Det er det samme for meg hvem som er sinte på meg fra 12. mann og utover.

- Samtidig er det veldig mange kamper utover høsten, nesten like mange som i april/mai. Og det er mange hverdager. Prestasjonene avgjør, men vi kan ikke ha folk som råtner på benken. Men de skal vise meg utpå her hvem som skal spille, og ikke sutre seg inn. Da sutrer man seg heller lenger unna, sier Skogheim.

NOEN ROKERINGER

Uten at han vil bekrefte det, er en mulighet å dytte nevnte Sjølstad ut på kanten for å få plass til Idris på midten. I så fall er det en utfordring unggutten tar på strak arm.

- Jeg spiller der «Skogen» vil ha meg. Jeg er vant til å ligge sentralt og ha mye ballkontakt, men det i så fall blir mer å stikke i bakrom, få rettvendt meg og sette fart og utfordre, sier Sjølstad.

Etter en tung periode har laget løftet seg og hentet seks poeng mot Stabæk og Hødd.
- Det er vanskelig å svare konkret på hva som er bedre, men det er bedre humør og spirit i gruppa, uten at jeg vet hva det kommer av.

MINDRE RIVALISERING

Unggutten tror det å møte fylkesnabo Kongsvinger betyr mer for de rundt klubben enn for spillerne.

- Det kommer noen kamper vi skal vinne nå. Det samme gjelder KIL-kampen. Vi skal være et bedre lag enn Kongsvinger.
Skogheim mener rivaliseringen og fiendskapen fra tidligere er mer visket ut nå.

- Tidligere var det mer Kongsvinger-gutter mot Hamar-gutter. Selv om vi har en del lokale spillere, er det mer internasjonalt nå, og det betyr kanskje ikke like mye. Samtidig blir det nok litt spenning når vi kommer dit, og kanskje det kan det brukes til å vinne kampen også.
 

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.