HamKam skulle stoppe rekken av svake sesongåpninger, og åpnet friskt da Hødd gjestet Briskeby.

Da Emil Sildnes gikk dramatisk i bakken, og ble båret av banen med beinbrudd etter bare seks minutter, sluknet imidlertid grønnbuksenes offensiv.

De fine tendensene fra kampens åpningsminutter vendte aldri ordentlig tilbake, og HamKam tapte 0-1 i 2014-premieren.

- Det ble en marerittstart, med tanke på at Sildnes brekker beinet, og Pekka Lagerblom og John Anders Rise blir skadet, oppsummerer midtstopper Håkon Aalmen etter kampen.

Nære lagkamerater kan lett ha latt seg ryste av Sildnes' fæle skade etter seks minutter. Aalmen hevder likevel at den ubehagelige hendelsen ikke preget HamKams spill utover i kampen.

- Nei, det vil jeg ikke si. Det har nok ingenting med det å gjøre. Vi tenker bare på det vi skal gjøre selv, hevder Aalmen.

Ble kastet utpå 

Håkon Aalmen var i utgangspunktet tiltenkt en plass på benken, men da Pekka Lagerblom fikk kjenning av en strekk under oppvarminga, ble Hamar-gutten kastet ut på kunstgresset.

Forsvarsfireren gjorde en slett innsats da Joachim Magnussen scoret kampens eneste mål etter halvspilt førsteomgang, men Aalmen godkjenner sin egen jobb i serieåpningen.

- Jeg har spilt bedre kamper. Jeg starta smårufsete, men det kom seg etter hvert. Jeg har ikke spilt stopper på lenge, men det skal gå fint hvis Pekka blir ute lenge, lover Aalmen.

Fortjente poeng

Aalmen mener også at HamKam fortjente bedre enn tap da 1. divisjonssesongen ble sparket i gang på Briskeby.

- Målet er dårlig av oss i forsvaret, men vi har mange sjanser i dag, og fortjener i hvert fall ett poeng, avslutter han.

HamKams neste mulighet til å kapre poeng kommer søndag. Da reiser Hamar-laget til nyopprykkede Nest-Sotra.

Se hele intervjuet i videoen over!

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00