HamKam skulle stoppe rekken av svake sesongåpninger, og åpnet friskt da Hødd gjestet Briskeby.

Da Emil Sildnes gikk dramatisk i bakken, og ble båret av banen med beinbrudd etter bare seks minutter, sluknet imidlertid grønnbuksenes offensiv.

De fine tendensene fra kampens åpningsminutter vendte aldri ordentlig tilbake, og HamKam tapte 0-1 i 2014-premieren.

- Det ble en marerittstart, med tanke på at Sildnes brekker beinet, og Pekka Lagerblom og John Anders Rise blir skadet, oppsummerer midtstopper Håkon Aalmen etter kampen.

Nære lagkamerater kan lett ha latt seg ryste av Sildnes' fæle skade etter seks minutter. Aalmen hevder likevel at den ubehagelige hendelsen ikke preget HamKams spill utover i kampen.

- Nei, det vil jeg ikke si. Det har nok ingenting med det å gjøre. Vi tenker bare på det vi skal gjøre selv, hevder Aalmen.

Ble kastet utpå 

Håkon Aalmen var i utgangspunktet tiltenkt en plass på benken, men da Pekka Lagerblom fikk kjenning av en strekk under oppvarminga, ble Hamar-gutten kastet ut på kunstgresset.

Forsvarsfireren gjorde en slett innsats da Joachim Magnussen scoret kampens eneste mål etter halvspilt førsteomgang, men Aalmen godkjenner sin egen jobb i serieåpningen.

- Jeg har spilt bedre kamper. Jeg starta smårufsete, men det kom seg etter hvert. Jeg har ikke spilt stopper på lenge, men det skal gå fint hvis Pekka blir ute lenge, lover Aalmen.

Fortjente poeng

Aalmen mener også at HamKam fortjente bedre enn tap da 1. divisjonssesongen ble sparket i gang på Briskeby.

- Målet er dårlig av oss i forsvaret, men vi har mange sjanser i dag, og fortjener i hvert fall ett poeng, avslutter han.

HamKams neste mulighet til å kapre poeng kommer søndag. Da reiser Hamar-laget til nyopprykkede Nest-Sotra.

Se hele intervjuet i videoen over!

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.