• Tobias Ødegård. FOTO: Mikkel Torpen Hokstad
  • UTLIKNET: Venstrekant John Anders Rise satte inn 1-1 like før pause. FOTO: Mikkel Torpen Hokstad
  • Christopher Mbamba. FOTO: Mikkel Torpen Hokstad

Foran 3.419 tilskuere vant HamKam 3-1 over Elverurm i årets første lokalderby på Briskeby.

Etter drøye 20 minutter kom scoringen for gjestene. Ulrik Balstad løftet et frispark inn foran Emil Holst, og Kresimir Jelic fikk uforstyrret stige til værs og heade inn 1-0 for Elverum.

Tre minutter før pause gikk Adnan Haidar for goal fra 20 meter. Skuddet var brukbart, og Fredrik Tervaniemi måtte gi en retur som venstrekant John Anders Rise våkent snappet opp og omsatte i 1-1.

- Jeg synes vi dominerer banespillet totalt, men vi klarer ikke å omsette det i mål. De scorer på sin eneste sjanse, mens vi sliter litt med å omsette våre i den første omgangen, sier HamKam-trener Kent Bergersen.

Etter ti minutter med hendelsesfattig stillingskrig etter sidebyttet fant HamKam nettmaskene igjen. Tervaniemi bommet med en utboksing etter et hjørnespark. Corner-legger Rise løftet ballen tilbake inn til Jonas Tekle, som enkelt fikk stusse vertene opp i ledelsene.

Rise ga seg ikke med én scoring og én assist: Med ti minutter igjen scoret den egentlige venstrebacken, som spilte på venstrekanten mot Elverum, igjen. Sjølstad fant Rise etteret flott angrep, og HamKam-veteranen trillet inn 3-1, som ble sluttresultatet på Briskeby.

Treneren er glad for at John Anders Rise stilte fra start, for det var nemlig en småsjuk Rise som herjet med Elverum.

- Han var usikker før start, så det var usikkert om han i det hele tatt kunne være med. Jeg er selvfølgelig glad for at han stilte, for han var veldig god i kveld, sier Bergersen. 

HamKams lag (4-4-2): Emil Holst - Truls Jevne Hagen (Syver Karlsen fra 82.), Tobias Ødegård, Kristoffer Hagen, Osei Oviasu - Henrik Lehne Olsen (Valentin Blaka fra 69.), Fredrik Sjølstad, Adnan Haidar, John Anders Rise - Christopher Mbamba, Jonas Tekle (Daniel Bekkevold fra 86.).

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.