– Vi håper å ha en ny trener klar ved utgangen av oktober, uttalte HamKams styreleder Morten Kristiansen til HA-sporten 7. oktober.

Den fristen klarer neppe daglig leder Anders Langset og hans hjelpere i ansettelsesprosessen å holde, siden søkerbunken ble langt større enn de fleste hadde våget å håpe på.

Høy standard

– Vi er i gang med å kategorisere kandidatene og skaffe oss oversikt over søkerne. På generelt grunnlag kan jeg si at kvaliteten på søkerne er imponerende høy, sier Anders Langset.

Den daglig lederen ønsker ikke å tidfeste når en ny trener kan være klar, og bekrefter samtidig at klubben også bruker sitt eget nettverk til å kartlegge trenere som ikke står på den lange søkerlista.

– HamKam er alltid på utkikk etter gode kandidater når vi skal ansette vår nye hovedtrener, kommenterer Langset og legger til at klubben behandler søknadene konfidensielt, og at han derfor ikke kan kommentere konkrete trenernavn.

Lokale og utenlandske

HA-sporten har tidligere fått bekreftet at Charles Berstad (trente Eidskog i 3. divisjon i 2013), Erik Wettermark (trente Dala til og med sommeren 2014) og Teitur Thordarson (trener Drøbak/Frogn til nedrykk fra 2. divisjon i 2014) har søkt på den ledige jobben. Trenerforeningens leder, Teddy Moen, kunne også fortelle at utenlandske trenere har kontaktet ham angående jobben i HamKam.

- Jeg er ikke overrasket over at så mange har søkt jobben i HamKam, og måten klubben har valgt å utlyste stillingen på er både utradisjonell og spennende, sier Teddy Moen.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00