HamKam-Åsane 2-1

Etter 10 tamme åpningsminutter bestemte Petter Vaagan Moen seg for å piske opp stemningen på Briskeby. Venstrekanten dro seg fri ute på siden, kikket opp og så Ivar Sollie Rønning på bakerste stolpe. Innlegget var godt, men trønderen var litt for tidlig inne i boksen og fikk ikke avsluttet.

Tvilsom annullering

Minuttet etter lå ballen i nettet bak Åsane-keeper Borger Thomas. Et langt innkast fra Peder Nersveen ble stusset videre av Isac Lidberg. Til slutt fikk Lars Brotangen stanget ballen i mål, men linjedommeren var kjapt oppe med flagget og markerte for offside. En tvilsom avgjørelse, viste TV-bildene.

Gjestene, som ikke hadde produsert noe som lignet en målsjanse så langt, fikk uttelling på første forsøk. Etter et kjapt innkast 13 minutter ut i oppgjøret endte ballen hos Thomas Kristoffersen. Midtbanespilleren med den beryktede skuddfoten klinte til og ballen satt klistret nede i Lukasz Jarosinskis nærmeste hjørne. 

- Det er tydelig at det er en gruppe med selvtillit som rister av seg den med en gang og går rett i strupen på motstanderen, sier HamKam-trener Kevin Knappen.

- Det var ingenting som tilsa at de skulle få det målet, men "shit happens", og da kan vi ikke legge oss ned men slå tilbake. Og det gjorde vi.

Vaagan Moen dominerte

Kamma svarte umiddelbart. To minutter senere satte Vaagan Moen fart i mellomrommet, satte opp opp Lidberg utenfor 16-meteren og svensken sendte Sollie Rønning perfekt gjennom. Denne gangen var spissen iskald og utlignet til 1-1. 

Vaagan Moen var svært toneangivende i 1. omgang. Han fant plass både i bakrommet og mellomrommet og disket opp den ene sjansen etter den andre, men vertene slet med uttellingen.

Jarosinski ble kun testet én gang til før pause. Men polakken hadde full kontroll på skuddet fra Ogungbaro, dermed gikk lagene til pause på stillingen 1-1.

Superinnbytter

Etter en tam start på 2. omgang gjorde Kevin Knappen grep. Lidberg ble erstattet av en svært spillesugen Simen Bolkan Nordli etter 55 minutter.

Og Ottestad-gutten satte umiddelbart preg på kampen. Etter kun tre minutter på banen mottok angriperen ballen tett på bortelagets mål, skaffet seg plass og avsluttet på første touch. Kontant i kassa til 2-1.

20 minutter før slutt fikk Xander Houtkoop sin debut da han erstattet Abubakar Ibrahim. Nederlenderens innhopp var også positivt og viste at han kan bidra med hurtighet framover i banen.

Nærmere 3-1 enn 2-2

Også etter 2-1-scoringen var HamKam det farligste laget. Etter 80 minutter fikk grønnbuksene sjansen til å punktere kampen. Bolkan Nordli stakk i bakrom og satte opp Vaagan Moen på 22 meter. Tidligere HamKam-målvakt Thomas måtte gi retur på skuddet fra 34-åringen, og Markus Solbakken plukket opp 2. ballen og la inn mot Sollie Rønning og Bolkan Nordli, men ballen trillet gjennom feltet.

Åsane var svake og klarte aldri å skape de helt store sjansene i sluttminuttene.

HamKam tok tre velfortjente poeng og står nå med 29 poeng. 32 poeng er tradisjonelt sett nok til å overleve i 1. divisjon, og det skal mye til for at Kamma ikke vinner én kamp til på de siste åtte.

- Jeg sitter igjen med en god følelse. Vi er bedre enn dem i store deler av kampen. Det er det ingen tvil om. Det er godt å se at vi klarer å ta med oss tre poeng i en tett kamp mot et fysisk lag, men det er ingen tvil om at vi er det førende laget rent spillemessig. Sjansestatistikken er også klar, så all honnør til gutta, oppsummerer Knappen.

HamKam stilte med følgende elleve (4-2-3-1): Lukasz Jarosinski - Peder Nersveen, Lars Brotangen, Ruben Alegre, Nicholas Mickelson - Kristian Lønstad Onsrud, Markus Solbakken - Abubakar Ibrahim, Ivar Sollie Rønning, Petter Vaagan Moen - Isac Lidberg.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00