Selv om 2-0-seieren over Stjørdals-Blink lørdag var en opptur for grønnbuksene har HamKams trener, Kent Bergersen litt av en kabal han skal få til å gå opp når serieleder Kongsvinger gjester Briskeby søndag.

Skadelista blir bare lengre

I går var Bergersen til stede på Gjemselund der han fikk se avdelingens suverent beste lag slå Aalesund 2, 1–0.

Kongsvingers niende trepoenger denne sesongen ga nok HamKam-treneren litt å tenke på.

For lørdag måtte først midtstopperne Tobias Ødegård og Osei Oviasu forlate banen med skader. Så fikk Fredrik Sjølstad sitt tredje gule kort for sesongen, sju minutter før slutt.

De tre føyer seg inn i en lang liste over spillere som trolig ikke kan spille mot Kongsvinger.

Marius Holt, Henrik Lehne Olsen, Syver Karlsen, Adnan Haidar, Tor Torgersen, Daniel Bekkevold, Jonas Tekle og Christian Wirstad sliter alle med skader.

I tillegg faster kaptein Aziz Idris under Ramadan.

– Tobias (Ødegård) kan bli klar. Det ser vanskelig ut å få mange flere friske til søndag, men det er fortsatt litt tidlig å si. Idris har sagt at han klarer å trene som vanlig til tross for at han faster, men vi får se hvordan han takler det utover uka, sier Bergersen.

Ung benk

Mot Stjørdals-Blink måtte HamKam endre fra sin vante 3-5-2-formasjon til 4-4-2 på grunn av skadene til Ødegård og Oviasu. Per dags dato er Kristoffer Hagen Kammas eneste skadefrie midtstopper.

Med en snittalder på 17,3 år på de seks som satt på benken, kan Bergersen bli nødt til å satse ungt mot rivalen til helga.

– Defensivt er vi kanskje tryggest med fire bak, men jeg synes vi er best offensivt i 3-5-2. Hva vi velger kommer litt an på hvordan vi vil angripe kampen.

Mathias Pedersen Aasand(17) fikk en drøy omgang på banen mot Stjørdals-Blink. Han kan være en del av løsningen for Bergersen.

– Når Mathias kom inn etter 40 minutter endret vi formasjon, slik at han fikk spille kant. Han er en god dribler som ofte klarte å holde på ballen lenge nok til at vi kunne doble med backen på den sida. Men jeg tar ikke ut noe lag, eller velger formasjon før i slutten av uka, sier Kent Bergersen.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.