HAMAR: Å være keeper, handler selvsagt om mer enn å være god på streken, men Jon Masalin har noen fysiske egenskaper som gjør ham til en meget spennende målvakt.

Reaksjonen, hurtigheten og refleksen hans er naturstridig i forhold til den svære kroppen hans.
- Jeg har kanskje arvet noe fra mamma, smiler 22-åringen.

Best av alle?
Troy Perkins, Espen Johnsen og Eddie Gustafsson har kanskje vært tre av de beste keeperne på streken denne sesongen, men de har fått en konkurrent nå når Jon Masalin har skjøvet Ivar Rønningen ut av laget i HamKam.

- Jeg mener Eddie Gustafsson er den beste målvakten i Tippeligaen. Eddie er også veldig rask og god på streken, men kanskje er Jon enda bedre og den beste målvakten på streken i Tippeliagen, sier Rolf Høgmo.
Han mener også at Masalin har utviklet seg ytterligere nå etter at han fikk sjansen som førstekeeper.
- Du ser det på selvtilliten hans. Han er blitt tryggere. Det handler jo om å få kamptrening på dette nivået, sier Høgmo.

Må bli bedre med beina
HamKams keepertrener mener likevel det er flere ting U21-keeperen fra Finland må jobbe med.

- Han må bli bedre med beina. Og fotarbeidet hans kan bli bedre, sier Høgmo.
Feltarbeidet er også noe som finnen bør tenke på. Når han er så stor som 196 centimeter, er det ingen grunn til at han ikke skal være sjef i luftrommet foran eget mål.
- Klart jeg kan bli bedre der, men du må også huske på at mange av innleggene som kommer fra siden i Tippeligaen ikke kommer så høyt. Det gjør det enda litt vanskeligere å vurdere for en målvakt, sier Masalin.

Slankere
Under gårsdagens trening hadde han flere «Gordon Banks-redninger» som sjokkerte lagkameratene.

- Det er utrolig at han er så rask når han er så stor, sier Vegar Bjerke.
Masalin så ikke akkurat ut som en toppidrettsutøver da han kom til HamKam før denne sesongen, men en vinter og sommer med Rolf Høgmo har forandret kroppen hans.
- Jeg er en helt annen person nå. Jeg har gått ned noen kilo, men først og fremst har jeg forvandlet fett til muskler, sier Masalin.

Flere gode i Finland
Nå har han også nådd det første målet sitt om å bli førstekeeper i Tippeligaen.

- Jeg mente det var realistisk i år. Nå skal jeg jobbe for å beholde plassen, men det er tøff konkurranse. Jeg satser nå på å etablere meg som en god målvakt i Tippeligaen, sier han.
Men han har også ambisjoner om å markere seg for Finland.
- Vi har en veldig god keeper i Boltons Jussi Jääskelainen. Og AIKs keeper er rangert foran meg på U21-landslaget, sier Masalin.
Som ser for seg en hektisk høst.
- Som keeper i HamKam må du regne med å ha mye å gjøre. Det passer meg bra. Jeg liker det, sier Jon Masalin.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.