HAMAR: Johan Kaggestad har erfaring fra individuelle idretter som friidrett og sykkel.
24-timersutøver
Nå er han engasjert i Vålerenga Fotball, og har tittelen mentor og mental trener.

Han kjenner igjen debatten i forhold til at utøvere i individuelle idretter kritiserer det som skjer i blant annet fotball.
- Det å organisere hverdagen, og bli en 24-timersuøver, er en interessant debatt, og det varierer veldig fra person til person.
Han fortsetter:
- Det er 280 spillere i Tippeligaen. Men det er ikke 280 toppidrettsutøvere der. Det er det heller ikke i langrenn, tror jeg.
Han fortsetter med sin definisjon av en toppidrettsutøver:

- Må være bevisst
- De som er best til å organisere dagen sin, slik at de får maks ut av treninga, blir også best. Men det må være et visst talent der i tillegg, selvfølgelig. Jeg mener en toppidrettsutøver hele tida må være ute etter nye ting for å utvikle seg som idrettsutøver. Der tror jeg det ikke er så stor forskjell på fotballspillere og individuelle utøvere. Nysgjerrighet er viktig. Det kan gå på å se på hva andre idretter driver med, sier Kaggestad, og legger til:

- Utøverne må være bevisst på hva de skal utvikle for å bli bedre.

Epler mot pærer…
Kaggestad presiserer at han ikke har veldig mye erfaring med fotball, men han var med kvinnelandslaget i fire år. Det ble avsluttet med OL-gull i Sydney.

- De jentene var veldig flinke til å organisere hverdagen sin i forhold til trening, studier, jobb, hvile, søvn og kosthold.
Han synes det er vanskelig å sammenligne idretter og kulturer.
- Det er vanskelig å veie epler mot pærer. Men debatten kommer helt sikkert til å rulle og gå videre. Men det virker som om langrennsløpere er veldig flinke til å kritisere. Kanskje de skal kikke litt på hva andre idretter driver med. Langrenn er jo en liten idrett.
Johan Kaggestad var landslagstrener (langdistanse) i friidrett i ni sesonger, og var mannen bak 13 medaljer i EM, VM og OL. Han var også personlig trener for Grete Waitz og Ingrid Kristiansen.
Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.