HAMAR: Johan Kaggestad har erfaring fra individuelle idretter som friidrett og sykkel.
24-timersutøver
Nå er han engasjert i Vålerenga Fotball, og har tittelen mentor og mental trener.

Han kjenner igjen debatten i forhold til at utøvere i individuelle idretter kritiserer det som skjer i blant annet fotball.
- Det å organisere hverdagen, og bli en 24-timersuøver, er en interessant debatt, og det varierer veldig fra person til person.
Han fortsetter:
- Det er 280 spillere i Tippeligaen. Men det er ikke 280 toppidrettsutøvere der. Det er det heller ikke i langrenn, tror jeg.
Han fortsetter med sin definisjon av en toppidrettsutøver:

- Må være bevisst
- De som er best til å organisere dagen sin, slik at de får maks ut av treninga, blir også best. Men det må være et visst talent der i tillegg, selvfølgelig. Jeg mener en toppidrettsutøver hele tida må være ute etter nye ting for å utvikle seg som idrettsutøver. Der tror jeg det ikke er så stor forskjell på fotballspillere og individuelle utøvere. Nysgjerrighet er viktig. Det kan gå på å se på hva andre idretter driver med, sier Kaggestad, og legger til:

- Utøverne må være bevisst på hva de skal utvikle for å bli bedre.

Epler mot pærer…
Kaggestad presiserer at han ikke har veldig mye erfaring med fotball, men han var med kvinnelandslaget i fire år. Det ble avsluttet med OL-gull i Sydney.

- De jentene var veldig flinke til å organisere hverdagen sin i forhold til trening, studier, jobb, hvile, søvn og kosthold.
Han synes det er vanskelig å sammenligne idretter og kulturer.
- Det er vanskelig å veie epler mot pærer. Men debatten kommer helt sikkert til å rulle og gå videre. Men det virker som om langrennsløpere er veldig flinke til å kritisere. Kanskje de skal kikke litt på hva andre idretter driver med. Langrenn er jo en liten idrett.
Johan Kaggestad var landslagstrener (langdistanse) i friidrett i ni sesonger, og var mannen bak 13 medaljer i EM, VM og OL. Han var også personlig trener for Grete Waitz og Ingrid Kristiansen.
Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00