- De har jo bare spilt tre kamper. Da jeg spilte for Skeid i '63 lå vi an til nedrykk ved sommerferien, men endte med å ta bronsemedalje, påpeker den tidligere midtstopper-eleganten Finn Thorsen.

- Maks uheldig

Han trente selv HamKams A-lag på slutten av 70-tallet, og er sammen med Per Bratlie to av mange frammøtte veteraner med glødende klubbhjerter på 11-kaffen på Briskeby fredag.

Der er stemningen som vanlig god - selv om to lovende nøkkelspillere på kort tid har røket ut med beinbrudd, trener Vegard Skogheim har takket for seg og HamKam er et bunnlag.

Men krise vil veteranene altså ikke høre snakk om.

- Nå har vi vært maks uheldig, men vi får jo håpe og tro at det kan gi den effekten at resten av laget hever seg. Det tror jeg kan skje, sier Bratlie.

- Kamp for å overleve

Thorsen nikker samtykkende. De to insisterer på at klubben og laget skal støttes så godt det er mulig i den vanskelige tiden, og minner også andre om hvor viktig det er å møte på kamp og stå samlet. Men forhåpninger om en reprise av Skeids '63-sesong har de to ikke.

- Det viktigste nå er å berge plassen i 1. divisjon, er de enige om.

- Det blir en kamp for å overleve.

Vil gi Haagenrud sjansen

På trenersiden har Skogheim-assistent Svein Inge Haagenrud rykket opp til hovedtrener mens HamKam jakter en permanent løsning. Den løsningen kan bli nettopp Haagenrud, tror Thorsen og Bratlie.

- Han fortjener en sjanse. Jeg har sett ham litt i aksjon uten Vegard, og da har han vist coaching-ferdigheter jeg liker. Dessuten har han vært her lenge, og vet hva det handler om, begrunner Bratlie.

Dersom Haagenrud ikke innfrir i rollen, mener de begge at en ny trener må hentes utenbys fra - en mann med nye ideer.

- Det blir spennende å se hva de gjør på trenerfronten og hva slags trener klubben er ute etter, synes de.

Bratlie har også noen favorittnavn i hodet.

- Men de vil jeg ikke røpe. Nå bør som sagt Svein Inge få muligheten først, og så får det være opp til klubben hva de gjør videre.

- Skjelven og deppa

Den gamle høyreflanken innrømmer at han tross optimismen også har det tungt om dagen. Det falt ham tungt for brystet at Skogheim, hans tidligere fotballelev i HamKam fra sistnevntes guttedager, ga fra seg trenerjobben. Trist synes både Bratlie og Thorsen det er, at to unggutter som var klare for å blomstre røk ut med beinbrudd. Emil Sildnes ble erklært fotballinvalid - Fredrik Sjølstad er ute i lang tid.

- Jeg er litt skjelven og deppa om dagen, erkjenner Bratlie, som stallens mangel på bredde tatt i betraktning ikke kan huske å ha sett så mange Kamma-spillere skadet samtidig.

Foruten Sildnes og Sjølstad har fem spillere stått på skadelisten hittil i sesongen, eller gjør det fortsatt.

- Nå vil vi ikke se flere skader. Da blir det krise!

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.