HAMAR: Kretsansvarlig i Indre Østland Fotballkrets, Lena Tyriberget, var tilbake i jobben 1. juli etter permisjon.

Hun synes det er synd hvis et keepertalent som Tor Torgersen ikke får skikkelig oppfølging.
- For keepertyper som Tor er det viktig med god oppfølging og en god kamparena, dersom de skal utvikle seg riktig. Nå kjenner jeg ikke til Tors situasjon denne sesongen, men generelt sett er det viktig at alle unge talenter, både gutter og jenter, får utfordrende oppgaver, og at klubbene tør å slippe dem til, sier Lena Tyriberget.
Hun fulgte Torgersen som talent forrige sesong, før hun flyttet til Tyskland for å jobbe for Kjetil Rekdal.
- Han var på kretslaget i fjor, men fikk ikke vært med på talentleir i Porsgrunn på grunn av skade. Han var nok blant de fem til ti beste i landet på det tidspunktet, men det er vanskelig å si, siden vi ikke fikk målt han mot de andre, forklarer Tyriberget.
Fotballkretsen skal ha ekstra fokus på oppfølgingen og utviklingen av målvakter i tida framover.
- Klubbene må satse mer på keepertrenere, og ha en person som både følger opp de yngre, og de som er aktuelle inn mot A-lag. Det er et kjempeviktig satsingsområde. Det behøver ikke være slik at keepertreneren er på alle treninger, men gjerne to dager i uka på et A-lag. Det er også viktig at det legges et opplegg for de øktene som er uten keepertrener, slik at keeperne får riktig fokus og oppgaver.
Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.