• I FARTA: Fredrik Sjølstad i fint driv.
    FOTO: Bendik H. Eriksen

(HamKam - Rødde 3-1)

HamKam feide over et svakt Rødde-lag på Briskeby. Tallet stoppet på 3-1, men det kunne fort ha gått verre for gjestene fra Trondheimsområdet.

Bakerst sto en ung debutant godt i målet, mens Bajram Ajeti og Valentin Blaka holdt lekestue på topp.

Etter kampen var det en lettet og glad Lars Jendal som snakket med HA-sporten.

- Det var deilig å få debuten. Jeg trener for å stå kamper, så dette var veldig morsomt, sier Jendal.

Assistenttrener Ivar Rønnigen er full av beundring for den talentfulle keeperen.

- Han viste i dag at han var klar. Han sto veldig godt i mål, noe jeg forventet. Lars er rolig og god keepertype, sier Rønningen, og legger til:

- Lars har blitt veldig flink til å jobbe med de tingene han trenger å øve på. Han er seriøs, og det er veldig gledelig å se utviklingen hans, sier Rønningen.

tidlig baklengs

Rødde tok tidlig tak om kampen, og etter fem minutter hang ballen i garnet bak debutant Lars Jendal. En god dødball ble slått inn i feltet, og Mikal Haugen Bjørnstad fikk en enkel oppgave med å heade bortelaget i føringen.

Etter 12 minutter ga Kristoffer Hagen HamKam balanse i regnskapet da han satte ballen lekkert opp i nærmeste kryss.

Valentin Blaka dro seg fri fra Christian Eggen Rismark med en nydelig tofotsfinte, før han sendte kula like utenfor keepers venstre stolpe. En nydelig prestasjon av unggutten, men avslutningen sto ikke i stil med finta. 

ajeti-scoring

HamKam tok tidlig føringen i den andre omgangen, og selvfølgelig var det målsniken Bajram Ajeti som sto for HamKams 2-1-scoring. Blaka spilte en god kule gjennom til landsmannen, og Ajeti fikk en enkel oppgave med å sette ballen forbi Sivertsen i Rødde-målet.

Etter 71 minutter var rollene snudd. Ajeti spilte kula på tvers gjennom feltet til en umarkert Blaka, som enkelt kunne sette inn Hamkams tredje scoring.

HamKam vasket frem mange sjanser på tampen, men en frustrert Bajram Ajeti klarte ikke å få kula over streken.

- Jeg synes vi har god kontroll på kampen hele veien, sier Ivar Rønningen.

- Vi er et bedre lag enn dem, og utover i kampen blir forskjellen bare større og større. Nå orker vi mye mer enn hva vi gjorde tidligere i sesongen. Det kan bli en morsom høst for alle som er glad i HamKam, sier keeperlegenden.

Bajram Ajeti fikk sitt tredje gule kort da han kjeftet på dommer Jørgen Haugen. Det betyr at HamKam må klare seg uten Ajeti i bortemøtet med Byåsen lørdag om en uke.

HamKams lag (3-5-2): Lars Jendal - Tobias Ødegård, Osei Oviasu, Kristoffer Hagen -  Mathias Aasand pedersen, Adnan Haidar, Fredrik Sjølstad, Aziz Idris, Truls Jevne Hagen - Valentin Blaka, Bajram Ajeti. 

Benken: Ivar Rønningen, Henrik Lehne Olsen, Mikkel Gran Frankmo, Nicholas Mickelson, Kristian Eriksen.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00