Hamar (HA): Vegar Bjerke har vært med på mye i fotballivet sitt. Det har vært opp- og nedturer. Og han kan trygt kalles rutinert.

– Vi som er rutinerte har opplevd mer, og har et ekstra ansvar, spesielt når det går litt tungt. Det er viktig at vi står fram. Hele gruppa må bygge hverandre opp, og de rutinerte i HamKam vil bidra. Det er bra fokus på det, sier Bjerke, som vil presisere at han er en av flere med mye rutine i klubben.

Tre punkter

HA-sporten utfordret Bjerke til å komme med tre punkter han mener er viktig internt i spillergruppa nå:

1) Det handler mye om å finne riktig spenningsnivå. Vi må være konsentrerte og skjerpet, og unngå høye skuldre.

2) Det er viktig at hver enkelt spiller er bevisst på hva han gjør på trening. Det å finne rollen sin, og bli god i den rollen. Det er viktig at alle følger planen som er lagt.

3) Vi må tenke på at vi er et lag. Alle må støtte lagkameratene, være positive. Men samti-dig er det viktig at vi gir direk- te tilbakemeldinger. Vi driver tross alt med idrett på høyt nivå. Slike tilbakemeldinger må vi tåle når det skjer i beste hensikt.

– Ufarliggjøre situasjonen

Bjerke, som er i full trening igjen etter operasjonen i hælen, tror det også er viktig å fokusere på det laget har vært gode på, og ikke bruke for mye energi på det negative. Han tror det handler mye om erfaring.

– Dette er ting som spillerne lærer seg etter hvert, sier Bjerke, og fortsetter:

– Det handler også om ufarliggjøre situasjonen. Vi må gi litt blanke i tabellen, og heller se på den jobben vi gjør. Ha fokus på kvalitet.

Jakten på resultater

– Det er vanskelig å ikke bli preget av dårlige resultater, og mentalt kan det være tøft. Der kommer fordelen av rutine inn, og det å ha opplevd ting før, sier Bjerke, og fortsetter:

– Vi må jobbe for å ha mest fokus på prestasjoner, og mindre på resultater. Det har virket som om vi har bundet oss litt for mye i jakten på resultater. Dette er nok utfordringer som mange har, både i individuell idrett og i lagidrett, sier Vegar Bjerke, som satt på benken som en del av støtteapparatet da HamKam tapte 1–2 mot Follo på Ski stadion i helga.

De tre siste kampene har kun gitt ett poeng, og poenget kom mot Vard Haugesund hjemme for snaue to uker siden.

Før det ble det 0–3 mot Kongsvinger borte.

Søndag venter Bryne hjemme.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00