HamKam gikk rett i strupen på bunnlaget Tynset, og før minuttet var spilt hadde Jagne en avslutning i stolpen, etter flott samspill med spisskollega Ivar Sollie Rønning.

Likevel gikk det ikke lenger enn et par minutter før HamKam-ledelsen var et faktum. John Anders Rise svingte inn ett overlegent innlegg på bakerste stolpe der Saihou Jagne ventet. Svensken avsluttet på hel volley og sendte ballen i lengste hjørne. Før fem minutter var spilt, kunne dermed spissen notert seg for to nettkjenninger allerede.

- Ivar og CH har funnet hverandre veldig godt og det er gledelig, sier Kevin Knappen.

Dominansen fortsatte utover i omgangen, og etter snaut 30 minutter doblet Kristoffer Hagen ledelsen ved å sette en retur kontrollert i nota.

Kampens andre treff i metallet sto Francois Yabre for etter corner. Etter 35 minutter knuste han alle på en corner og stanget ballen i tverrliggeren. I tillegg var Jagne alene med keeper en gang til før pausesignalet gikk, uten å få uttelling denne gangen.

Dominansen var total, og det hadde ikke vært noen ting å si på om HamKam hadde ledet med både to og tre mål til før pausesignalet gikk.

Grønnbuksene fortsatte i andreomgang slik de slapp i den første, og det tok ikke lang tid før 3-0 satt i nota. Denne gangen var det Emil Dahle som scoret etter å ha blitt framspilt av unggutten Simen Bolkan Nordli.

Selv om HamKam var overlegne også den andre omgangen så dabbet etter hvert intensiteten ut av kampen. Og da Tynset fikk frispark med ti minutter igjen av kampen, fikk de også uttelling. Emil Holst hevdet ballen var ute i sekvensen før målsjansen, men dommeren var ikke enig. Dermed kriget Henning Røe inn 3-1 for Tynset.

Nærmere kom aldri hjemmelaget, og de tre poengene blir med tilbake til Hamar.

- Først og fremst er dette en bra gjennomført bortekamp. Vi burde vunnet med mer og viser en god innstilling. Eneste minus med denne kampen er at vi burde vunnet med masse mer, sier Kevin Knappen etter kampen, som likte det han så veldig godt.

- Dette er et potensialt bananskall der alle forventer at vi skal vinne. Det sier litt om innstillingen at vi tar tak i dette og dominerer slik vi gjør, sier han.

HamKam (4-4-1-1):Emil Holst - Truls Jevne Hagen, Tobias Ødegård, Francois Yabre, John Anders Rise - Simen Bolkan Nordli, Kristoffer Hagen, Franck Semou, Emil Dahle - Ivar Sollie Rønning, Saihou Jagne.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.