HamKam - Skeid 2-1:

HamKam vant fullt fortjent 2-1 hjemme mot Skeid, etter to raske scoringer i første omgang av Ivar Sollie Rønning og Kevin Beugre.

Førstnevnte var lykkelig over seieren.

- Dette var viktig. Avstanden på seks poeng skal vi holde helt inn, gliser målscoreren.

- Alta frykter oss

Han mener seieren var fullt fortjent, og et resultat av to meget solide omganger.

Foruten Skeids redusering, et drømmetreff fra langt hold, hadde ikke gjestene mye å by på.

Baklengsmålet er det ikke så mye å gjøre med. Lykketreff fra 25 meter klistret opp i vinkelen. VI er solide i dag, foruten det. 

Han mener seieren over Skeid sender kraftige signaler nordover til Alta om at det ikke blir enkelt å plukke inn forspranget på seks poeng.

Alta frykter oss hele veien, vil jeg tro. De påstår selv de har gitt opp og tenker mer på Asker som kommer bakfra. Vi skal i alle fall holde forspranget på seks poeng helt til vi spiller mot Alta borte, smiler han.

HamKam-trener Kevin Knappen var strålende fornøyd med tre poeng, etter en kamp han mener var bunnsolid.

- Det er fantastisk godt å vinne fotballkamper. Vi møter et godt Skeid-lag, og vi visste at det ville bli tøft her hjemme, men jeg synes vi står sammen og det er et kollektiv som drar dette i land. Det er ikke bare de 11 som er utpå der, men det er bidragsytere også på benken. Det er en utrolig god følelse.

Han mener de viser at de er bunnsolide.

- Dette er en knalltøff hjemmekamp, og vi viser at vi er «rock solid», som vi så fint kan si det. Vi skal stå på hele veien. 

TO KJAPPE MÅL

Kamma ble presset tilbake de første minuttene, uten at Skeid kom til noen sjanser.

Men så våknet grønnbuksene.

Kevin Beugre og Petter Vaagan Moen kombinerte lekkert på høyrekanten. Sistnevnte valgte til slutt å sende et innlegg inn i boksen med høyrefoten.

Avleveringen var presis, og fant Ivar Sollie Rønning, som fikk stå ganske umarkert i boksen. Han hadde få problemer med å sende grønnbuksene opp i 1-0-ledelse etter drøyt 9 minutter. 

Kamma fortsatte å styre spillet etter ledelsen, og etter 17 minutter skulle Ole Erik Midtskogen forsøke et skudd fra 28 meter.

Forsøket hans var svakt, men ble en meget god pasning til Kevin Beugre, som snappet opp ballen helt alene med keeper.

Spissen var iskald i avslutningen og sendte Kamma opp i 2-0, noe som også ble pauseresultatet. 

Kontroll i 2. omgang

Kamma hadde god kontroll på det meste som skjedde i andreomgangen. Vertene produserte et par gode sjanser den første halvtimen, og de burde hatt straffe.

Innbytter Simen Bolkan Nordli var råsterk og fintet seg alene med keeper. Han ble så holdt tilbake, og mistet kontrollen over ballen. Dommeren valgte imidlertid å overse holdingen, og vinket spillet videre. Svakt dømt, i en situasjon det så ganske soleklart ut at Kamma skulle hatt straffe i. 

Kamma virket fornøyde med 2-0-ledelsen utover i omgangen, og kontrollerte det meste som foregikk ute på kunstgresset. 

Gjestene hadde lite å by på, helt til kampen var på overtid.

Jens Rongved fikk ballen på kanten av sekstenmeteren. Han banket til, fikk drømmetreff, og ballen suste opp i krysset bak en sjanseløs Lukasz Jarosinski. 

Flere scoringer ble det ikke, og Kamma tok tre viktige poeng. 

HamKams lag (4-4-1-1): 

Lukasz Jarosinski - Nicholas Mickelson, Ruben Alegre, Jacob Egeris, John Anders Rise - Petter Vaagan Moen, Markus Solbakken, Truls Jevne Hagen, Ole Erik Midtskogen - Ivar Sollie Rønning, Kevin Beugre

Innbyttere: Lars Jendal, Juan Manuel Cordero, Marius Bratberg Lund, Håvard Haugen Dalseth, Simen Bolkan Nordli, Sander Eng Strand, Mikkel Gran Frankmo

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00