HAMAR: - Vi blir for stresset i sluttminuttene, forklarer HamKam-trener Arne Erlandsen.

I treningskampene kom 17 av 24 baklengs i 2. omgang. Så langt i serien, har Ivar Rønningen og HamKam sluppet inn fire av seks baklengsmål etter pause.

* Til sammen 21 av 30 baklengs i 2. omgang.
* 11 av disse i det siste kvarteret.
* Åtte i løpet av de siste fem minuttene.
* Konklusjon: HamKam glipper veldig mot slutten av kampene.

- Hva er årsaken, Arne Erlandsen?

- Blir for stresset
- Når vi slipper inn 60 prosent av målene i 2. omgang, er det viktig å se hvorfor baklengsmålene kommer. Jeg vet at vi ikke er dårlig trent, men laget blir litt for stresset når vi leder og motstanderne kjører opp mye folk. Gode eksempler er kampene mot Viking og Lyn. Mot Lyn førte dårlig forsvarsspill til 2-1 på overtid. Det var unødvendig å tape den kampen, slår Erlandsen fast.
Glapp
I treningskampene mot Nybergsund (i det 80. og 89. minutt), Gornik (80., 85. og 90.), Viking (85.), Notodden (85. og 89.) og Strømsgodset (88.) glapp det mot slutten.

HamKam klarte ikke å rense unna foran Ivar Rønningen da de ledet 2-0 og 3-1 mot Viking i andre serierunde.
Mot Lyn var konsentrasjonen dårlig da hjemmelaget spilte seg til straffespark i siste sekund av tre ekstra minutter.
I serieåpningen mot Glimt kom begge baklengsmålene i 1. omgang.

Samme tendens
Samme tendens kunne vi lese av fjorårets tall. Da kom 22 av 36 baklengsmål etter pause. Alle disse 22 målene noterte vi i løpet av den siste halve timen! Bare fire baklengs kom i løpet av de siste fem minuttene. Det er ikke mye når en snakker om 30 seriekamper. HamKam scoret 11 mål i sluttminuttene i fjor.

Se HAs nye nettavis

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.