RANHEIM - HAMKAM 2-0

RANHEIM (adressa.no): 25-åringen fra Sparbu raget høyest på Gjermund Åsens corner, og headet inn det viktige 1-0-målet minuttet før pause i eliteseriekvaliken. En HamKam-spiller prøvde desperat å klarere ballen, men linjedommeren så at ballen var en halv meter over streken.

– Det er et typisk cornermål. Det er bare å stikke frem hodet, og prøve å styre den mot mål. Ballen fikk en bue, så den traff sikkert litt opp på hodet, uten at jeg husker for mye. Jeg var ikke sikker på om ballen var inne, men linjedommeren var sikker, sier Eek om sitt første seriemål i norsk fotball siden 2011, den gang for Bodø/Glimt mot Bryne.

God kontroll

Ranheim slet med å komme ordentlig i gang, og virket nervøse den første halvtimen. HamKam styrte mye av spillet, uten å skape store sjanser.

– Vi følger kampplanen ganske bra, og ligger tett og kompakt. Det er litt slik det har vært når vi har vært på vårt beste. Da har vi hatt ballen litt mindre enn motstanderen, men er gode til å forsvare oss, sier Eek som får støtte av trener Trond Nordsteien.

– Jeg er veldig fornøyd med måten vi gjennomfører en sånn type kamp på. Dette var som en typisk cupkamp, og det bar litt preg av det. Det bølger litt frem og tilbake uten at noen får tak på kampen første 30 minuttene. Vi blir for urolig med ball, men etter hvert roen og ser bedre ut, sier Ranheim-treneren, som roser midtstopperne som slapp HamKam til få store muligheter.

 

Tar av seg hatten

– Forsvarsspillet var formidabelt. Det både Are (Tronseth, journ. anm) og Kalle (Karl Morten Eek, journ. anm) gjør i dag, er det bare å ta av seg hatten og alt som er. Vi har vært gode defensivt i hele år, og har kommet langt i utviklingen i forsvarsspillet. Jeg synes vi var veldig trygge i dag, sier Nordsteien.

Mjøndalen neste


Kristoffer Løkbergs 2-0-mål sørget for at Ranheim er videre til neste runde i eliteseriekvaliken. Der venter bortekamp mot Mjøndalen, hvor vinneren får muligheten til å møte laget som blir nummer 14 i eliteserien til dobbeltkamp senere i november.

- Alle kampene er like vanskelig, men det er ikke noe ulempe med at det blir kunstgress i Mjøndalen. Samtidig så slo vi Hødd borte i år, så det var vel hipp som happ hvem vi kunne få. Det blir en tøff bortekamp, sier Nordsteien.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00