HAMAR: Ryktebørsen sier at eliteserieklubber som Vålerenga, Lyn og Stabæk, er interesserte i Pedersen. Ingen av klubbene vil bekrefte interesse for ham.

- Jeg tenker bare HamKam nå. Stresser ikke. Det er jo her jeg har vokst opp. HamKam er klubben min. Det blir jævlig hvis jeg skal forlate HamKam, sa Marcus Pedersen etter gårsdagens økt på Espern.

Les også: Tom Jacobsen: - Vil lage toppscorer av ham

- Har ikke hørt om noen klubber
Pedersens rådgiver, Jack Karadas, som har adresse Bekkestua utenfor Oslo, har sannsynligvis bedt ham om å vente med å ta en avgjørelse. Det skal være en viss interesse for Pedersen ute i markedet. Ryktene forteller at klubber som Odd, Vålerenga, Stabæk og Lyn har Marcus Pedersen på blokka.

Ingen av de fire klubbene bekrefter interesse for Marcus Pedersen:

- Ikke korrekt
* - Det er ikke korrekt at Lyn er interessert i Marcus Pedersen, sier Torgeir Bjarmann.
* Stabæks sportslige leder, Lars Bohinen, svarte ikke på HA-sportens henvendelse.
* - Er ikke det en unggutt som har vært ute lenge? Nei, han har vi ikke tenkt på en gang, sier Odd Grenland-trener Dag-Eilev Fagermo.
* Vålerengas sportssjef, Jan Erik Aalbu: - Jeg hadde ikke sagt noe uansett om vi hadde vært interessert eller ikke.
Sjøl sier Marcus at han ikke har hørt om noen klubber som er interessert. Heller ikke HamKam-direktør Truls Haakonsen har mottatt noen henvendelser.
HA-sporten lyktes ikke å få kontakt med Jack Karadas i går

Lar seg ikke stresse
Pedersen har kontrakt med HamKam ut sesongen. Det sier seg sjøl at klubben er interessert i å strekke seg langt for å beholde et av landets største spisstalenter.

HamKam-direktør Truls Haakonsen lar seg ikke stresse av det faktum at Pedersen har en rådgiver utenfor klubben:
- Nei, det har ikke vi noe imot. Det er vanlig i dag. Vi har gitt Marcus et greit tilbud. Det dreier seg om et forslag til treårskontrakt. Jeg regner med en avgjørelse ganske snart.
Marcus sjøl har ikke bråhast:

-Må bli skadefri
- Hvor lenge jeg kan vente? Vet ikke, men jeg tenker bare HamKam nå, egentlig. Nå er det om å gjøre å bli frisk av lyskeskaden, som har plaget meg i store deler av sesongen. Jeg har slitt med kroniske smerter altfor lenge, men regner med å være i full trening igjen kommende uke. Rådgiveren min, Jack Karadas, vil at jeg skal tenke bare HamKam nå, sier Marcus Pedersen, som bare har spilt åtte eliteserieminutter denne sesongen. De åtte minuttene brukte han godt: Ble matchvinner fire minutter på overtid mot Rosenborg…
Blant de ti største talentene
Marcus Pedersen har vært fast innslag på aldersbestemte landslag siden han vare 15 år og har lenge vært regnet som et av de største spisstalentene i Norge.
For to år siden presenterte Dagbladet ti unge spillere, som avisen mente ville komme til å dominere norsk fotball: Harmeet Singh, Vålerenga, Kim André Madsen, Lyn, Lars Chrstian Thorsen, Fløy, Tommy Høiland, Viking, Marcus Pedersen, HamKam, Per Egil Flo, Sogndal, Lars Stubhaug, Manchester United, Magnus Lekven, Odd Grenland, Aram Kahlili, Start, Tarik Elyounoussi, Heerenveen.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00