HamKam-treneren var langt nede etter at laget ga bort to poeng på overtid mot Gjøvik-Lyn lørdag. Etter kampen satte han spørsmålstegn ved karakterstyrken til spillerne sine.

Han mener flere har noe å gå på når det gjelder å blø for drakta.

– På 2–0 skjønner jeg ikke hvorfor noen viser et kroppsspråk som tilsier at fotball er kjedelig. Vi må slutte å sutre og peke på hverandre, og heller vise at man har hjerte og stolthet som bærer deg, selv om man kanskje er sliten. Tapere gir seg når de er slitne, mens vinnere gir seg når de har vunnet, sier Kevin Knappen.

Vil stramme ytterligere

Etter kampen har det vært flere ting som treneren har pekt på.

– Som trener får man noen svar etter en slik kamp. Vi har en bra tropp med kvalitet, men lørdag avsluttet vi ikke som et lag. Framover nå må vi prioritere spillere som setter laget foran seg selv, og ikke omvendt. Setter du deg selv foran klubben, så er du ferdig, sier Knappen.

Per dags dato er treneren ansatt i en 50 prosent stilling. Neste år er planen at det tallet skal økes.

– Siden jeg kom hit har vi jobbet med struktur og intensitet i spillet, samt disiplin. Noe vil vi fortsette å jobbe med, det er målet vårt at vi skal se ut som et lag som står opp for hverandre.

Om munnhuggeriet mellom François Yabré og Marius Hagen, som ble omtalt i gårsdagens avis, sier treneren følgende:

– Det er en greie de burde tatt opp internt. Det egner seg ikke i avisen.

Lengst ferie

Hønefoss og Nybergsund hadde åtte dagers fotballferie i sommer, mens Elverum hadde tolv dager med internkamp før forrige serierunde. HamKam hadde hele 14 dagers ferie.

– Vi håpet å ta med oss godfølelsen fra de siste kampene før ferien heller enn å bryte opp med en treningskamp. Også syntes vi det var greit med 14 dager ferie fra hverandre. Alle hadde selvsagt individuelle planer å jobbe med, sier han.

Selv var Knappen på plass på treningsfeltet etter ferie kun to dager før kampen mot Gjøvik-Lyn.

– Vi diskuterte å bryte min ferie på mandagen, men ble enige om å ikke gjøre det slik.

– Mener du at dere var godt nok forberedt til kampen?

– Ja, det føler jeg. Husk at vi var best i 80 minutter. De scoret på to av to skudd. Hadde dommeren blåst av etter 89 minutter, ville vi kalt det en perfekt bortekamp, med null sjanser imot, sier treneren.

Les også
SPORT HATV: Derfor samlet han spillerne på kunstgresset etter fiasko-avslutningen.
Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00