RANHEIM - HAMKAM 2-0

RANHEIM (adressa.no): Utenom de to målene, var det Aziz Idris’ utvisning mange snakket om etter seieren til Ranheim over HamKam. På stillingen 1-0 til hjemmelaget stormet Idris inn i feltet etter å ha snappet ballen fra Magnus Blakstad. Ghaneseren dro seg fri fra Karl Morten Eek, men falt like innenfor sekstenmeterstreken. Dommer Espen Eskås blåste, og valgte å gi Idris sitt andre gule kort for filming. Dette til store protester fra HamKam-leiren.

– Nå sitter jeg med hvite og grønne øyne, men jeg synes det er veldig strengt i en fotballkamp som er såpass viktig. Jeg skjønner ikke at det skal bli gult kort for noe sånt. Jeg sier ikke at jeg synes det var straffe, siden jeg ikke ser situasjonen ordentlig. Men det må være lov å falle inne i feltet, uten at det er straffe eller uten at det er gult kort. Det er nesten som det så ut som dommeren angret rett etterpå, da han så hvem det var.

Preget kampen


Etter utvisningen gikk litt av stinget ut av bortelaget, og Ranheim tok tilbake initiativet de hadde det siste kvarteret i 1. omgang. Kristoffer Løkberg fikk æren av å avslutte en flott kontring da det var store huller i HamKam-forsvaret.

– Utvisningen preger selvfølgelig kampen. Vi ligger 0-1 med ti mann, og det blir litt kaos. Det blir ikke noe fotballkamp, men mer klatring, krabbing og kløing de siste 20. Men Ranheim var dyktigere enn oss på å klare å få nok marginer til å avgjøre kampen, sier Skogheim.

Får støtte av Ranheim-leiren

Ranheim-trener Trond Nordsteien var naturlig nok meget fornøyd med at Ranheim bikket marginene på sin side. Etter kampen viste han forståelse for at HamKam følte seg snytt for muligheten til å avslutte med fullt mannskap.

– Jeg skjønner at HamKam er frustrerte og henger seg opp i det etterpå. Jeg sa til Vegard Skogheim at jeg synes at kortet er feil. Det var ikke i min tanke at det der skulle være filming. Jeg synes det ser rart ut. Det må ikke være gult kort når det ikke er straffespark. Derfor synes jeg at HamKam blir alt for hardt straffet, men jeg ser ikke om det er straffe eller ikke, sier Nordsteien.

Eek: –Ikke straffe

Det var Ranheim-stopper Karl Morten Eek som var nærmest Idris da han falt innenfor sekstenmeteren. Han mener det ikke var straffe, men var usikker på om det burde gi et gult kort.

–Jeg vet ikke om jeg var borti ham, men det er mulig det er en liten touch på Idris. Uansett synes jeg ikke det var nok til at han skulle falle.  Jeg synes det ikke er straffe, men det var kanskje strengt med gult kort, mener sparbyggen.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00