HAMAR: - Jeg har aldri vunnet på kunstgress. Men siden vi endelig slo Viking hjemme, skal det kunne gå an å slå Aalesund borte søndag og dermed bryte en ny barriere på kunstgress, mener den frittalende kapteinen.

Han innrømmer at han ikke trives noe særlig på kunstig underlag:

Utfordring
- Men vi skal ta kampen mot Aalesund som en real utfordring. Vi var bra der oppe i en treningskamp i vinter og klarte 1-1. Søndag er det om å gjøre å være aggressive i egen boks, sier Ringberg som ikke vil ha noe da capo av det bitre nederlaget for Lyn på Ullevaal.

Svensken var sønderkunst etter 2-1-nederlaget:
- Bare en gang i mitt fotball-liv har jeg vært mer skuffet: Den gang Mjällby tapte kvalifiseringen for Allsvenskan etter et straffespark. Lyn-tapet er en god toer på lista over skuffelser, sier Ringberg, som har til gode å vinne en eliteseriekamp på fremmed kunstgress.

Vant to i fjor
Men senest i fjor var han med på to trepoengere borte i 1. divisjon: Markus scoret to da HamKam vant 5-3 i Tromsdalen og ett da Kamma vant 3-1 over Løv-Ham på Krohnsminde i Bergen. Den tredje bortekampen på kunstgras, mot Bodø/Glimt på Aspmyra, endte som kjent 6-1 til Glimt…

Så langt i serien har midtbanemann Ringberg vært HamKams mest målsultne: Han scoret jo både mot Viking og Lyn. Den siste da han forandret retning på Tommy Ørens skudd.

På fot
- På fuktig kunstgress er det viktig å spille på fot. Det går kjappere enn hva du er vant til på naturlig underlag, sier Markus.

I år har HamKam spilt ti kamper på kunstgress. Har vunnet tre, spilt fire uavgjort og tapt tre.
Det går ikke an å lese noe spesielt ut av disse resultatene.
Kamma slo KIL (3-1) og Start (3-1) på fremmed kunstgress i vinter.
HamKam tapte 2-0 for Glimt i seriestarten. I 2005 spilte de grønne 1-1 mot Aalesund og tapte 0-2 for Glimt på kunstgress.

Fire kamper
- Nå er det på tide å skaffe tre poeng borte på kunstig underlag. Denne utfordringen tar vi på strak arm. Det gjelder å mestre forholdene. Vi skal jo tross alt spille fire bortekamper (mot Glimt, Aalesund, TIL og Strømsgodset) på samme slags underlag denne sesongen, konstaterer Markus Ringberg, som debuterte for HamKam mot Vålerenga i juli 2005.

Siden den gang har han spilt 73 kamper og scoret 22 mål for HamKam. Til tross for et stygt armbrudd borte mot Mandalskam., som førte til flere uker på sidelinjen, scoret han ti mål i fjor.
Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.