HAMAR: I en pen og pyntelig kamp satt kortene løst hos Tom Henning Øvrebø. Fire mann utvist og to gule kort til er ikke hverdagskost.

Og mest forbannet av alle etter kampen var Markus Ringberg - som etter å ha blitt utvist fordi han forsøkte å snakke med Øvrebø, nå mener det har blitt helt umulig å kommunisere med EM-dommeren.

Fikk gult for å løpe fort
Ringberg hadde akkurat fått gult kort av Øvrebø da HamKam fikk frispark som følge av Pål Steffen Andrsens involvering.

- Jeg sa bare at han også burde få gult kort fordi det var en tilsvarende situasjon jeg fikk gult kort for. Jeg er kaptein på laget. Da skal jeg ha lov til å si dette, men det går jo ikke an å kommunisere med Øvrebø lenger. Han var ikke slik før, sier Ringberg.
Øvrebø bekrefter at Ringberg sa akkurat dette, men det var ikke derfor han ga HamKam-kapteinen det andre gule kortet.
- Ringberg løper mot meg i 10-15 meter i det som kanskje var hans raskeste løp i hele kampen. Det er i følge regelverket et gult kort. Og der er jeg litt firkantet, sier Øvrebø.
- Jeg har jo aldri løpt fort, svarer Ringberg tørt.

- Forskjellsbehandling
HamKams sportssjef Lars Tjærnås reagerer også på Øvrebøs forklaring.

- Jeg kan sikkert vise 50 slike tilfeller med Øvrebø som dommer hvor han ikke gir kort. Det betyr at han bedriver forskjellebehandling. Og det er i hvert fall en to-tre andre kapteinere som har helt andre regler å forholde seg til en vår.
- Tenker du på Martin Andresen?
- Blant andre, ja, sier Tjærnås.
I tillegg var både Markus Ringberg og Roman Kienast sjokkert over at Øvrebø bekreftet at han ikke likte HamKam.
- Jeg sa følgende til Øvrebø etter en episode i feltet: You don't like HamKam. Og han svarte nei. Det er bare helt utrolig, sier Kienast.
- Det stemmer. Jeg hørte det jeg også. Men jeg vil ikke si mer. Da får jeg bare åtte kampers karantene, sier Markus Ringberg.

Upopulær etter EM?
Øvrebø avviser overfor HA-sporten at dette er tilfelle.

- Da er det i så fall snakk om dårlig kommunikasjon. Jeg har aldri sagt at jeg ikke liker HamKam, sier han.
Øvrebø mener EM-deltakelsen hans kan ha gjort ham mer upopulær.
- Dette har vi vært forberedt på. Det er nok sånn at mange mener at vi ikke skal tro vi er noe fordi vi dømte i EM, sier Øvrebø.
Nordstrand-dommeren var også i fokus mot RBK da han heller ikke dømte i HamKams favør.
- Jeg vet ikke hva han har imot meg eller oss, sier Markus Ringberg.
Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.