HAMAR: Han har ikke spilt kamp på to måneder, men kroatiske Ante Vitaic viste likevel at det bor mye fotball i ham.

Han gjennomførte en brukbar økt med HamKam på Briskeby torsdag. HamKam-trener Arne Erlandsen er ikke den som vanligvis bruker store ord om spillere, men i går strakk han seg litt lenger.
- Førsteinntrykket er greit. Det er som med alle andre man bare har sett en gang. Men han ser ut som en bra fotballspiller, sier Arne Erlandsen til HA-sporten.

Opp til HamKam
Vitaic kommer fra klubben Osijec, som ifølge sportssjef Lars Tjærnås - som er mannen som har hentet ham til Briskeby - ble nummer to i den kroatiske serien.

Tjærnås kan videre fortelle at midtbanespilleren er 25 år gammel, og at de har brukt tidligere HamKam-spiller Axel Smeets som referanse, i tillegg til å ha studert ham på video.
- Vi ser ham med et åpent sinn, og han blir her til vi har konkludert, sier Tjærnås.

Ikke i toppform
Selv var Vitaic brukbart fornøyd med det han fikk vist fram.

- Jeg tror jeg kan gjøre det mye bedre etter hvert. Det er lenge siden jeg har spilt kamp, så formen er ikke helt på topp. Kroppen er bare på 60 prosent, sier kroaten.
Det er ventet at HamKam er ute etter en midtbanespiller som kan gå rett inn og styrke laget. Derfor er det ikke noe pluss for kroaten at formen ikke er på topp. Men han har noen uker på seg før overgangsvinduet åpner.
- Vi vil helst ha spillere som kan gå inn og styrke vår A-stall, eller vårt lag. Om det er sånn at han ikke er i toppform, får det eventuelt bli en vurdering. Det er for tidlig å si noe om det, sier Arne Erlandsen.

Mer dueller
Vitaic synes forholdene i klubben virker å være bra.

- Klubben ser bra ut, spillerne ser bra ut og det blir en fin ny stadion. Jeg vil gjerne komme hit, sier Vitaic, som mener det norske nivået er ganske jevnt med nivået i Kroatia.
- Det er ikke så stor forskjell. I Kroatia er spillerne kanskje litt bedre med ballen, mens de som spiller her er bedre i duellene og på det fysiske. Det er helt greit for meg med mange dueller.

Ligger an til Urosevic
Midtbanespilleren fikk en god tone med serbiske Srdjan Urosevic. De snakker samme språk.

- Det er ikke noen problemer med tanke på at han er fra Kroatia. Tidligere hadde jeg en kjæreste derfra, så det er ingen fare, smiler Urosevic, som satte pris på å få slippe å snakke engelsk.
Ut fra hvem som har fått spille med oransje vest denne uken, ligger det an til at Urosevic starter sentralt sammen med Jan Michaelsen mot Tromsø. Markus Ringberg må sone for tre gule kort, og er uaktuell til kampen.
- Jeg vet ikke om jeg får spille, men jeg har veldig lyst. Selv om det er kunstgress, noe som får meg til å fryse på ryggen, sukker Srdjan.

Må gjøre det enklere
Serberen føler han stadig blir bedre på treningene.

- Det går bedre hele tiden. Jeg fikk en sprøyte i forrige uke, og nå har jeg ingen smerter lenger.
- På treningene stresser Arne Erlandsen deg på at du må gjøre ting enklere. Er du enig i det?
- Ja, jeg må det. Men det er vanskelig på liten bane. Da er det spillere over alt. Jeg tror det blir annerledes på større flater, sier Urosevic, som synes det så ut som om Vitaic hadde kvaliteter som kan bli en tilvekst for laget.
- Det er ikke vanskelig å se den gode teknikken hans. Jeg tror han kan bli bra.
P.S. Ante Vitaics tvillingbror Frane var i sommer på prøvespill i Aalesund.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00