HAMAR (HA): Emil Dahle er mer enn klar for utfordringene de to neste kampene.

- Jeg er ikke nervøs, og ser kun mulighetene i de siste kampene. Jeg føler ikke noe press. Med seks poeng i de to siste kan vi ta 2.-plassen. Vi har absolutt sjansen til å ta 3.-plassen hvis vi gjør jobben vår. Men alt ligger ikke i våre hender, sier Dahle, som roser samarbeidet med den mentale treneren Henric Johansson.

Og er klar på at den mentale treningen har bidratt til at han våger mer og spiller med mer sjøltillit denne sesongen.

- Ville utvikle meg

- 2011-sesongen min var bra, men det stoppet opp litt i fjor. Da tenkte jeg: Hva kan gjøres bedre? Da bestemte jeg meg for å prøve mental trening, og jeg ville gjøre det 100 prosent. Jeg ville utvikle meg, søke det optimale, sier Dahle, og fortsetter:

- Vi har hatt kontakt hver uke. Det kan være møter, telefonsamtaler og sms-utvekslinger. Dette har gitt meg mer sjøltillit, spesielt på det jeg er god til. Jeg våger mer. Det merkes best på den siste pasningen eller den siste driblingen. Jeg føler meg tryggere, sier HamKam-spilleren, som fikk veldig mye ros etter Fredrikstad-kampen.

Snakker om det positive

Denne sesongen har han følt seg veldig godt forberedt til kampene.

- Den mentale treningen er et ekstra punkt i jobben for å være 100 prosent forberedt. Jeg merker det når jeg står klar for å løpe ut på banen. Jeg tenker mindre undervegs, og er roligere under kampene.

Han startet med den mentale treningen sist vinter.

- Jeg kommer til å fortsette med dette, og vil gjøre det systematisk. Jeg anbefaler virkelige andre å prøve mental trening, og det er viktig å fortsette med det selv om ting fungerer bra, sier Dahle, som forteller at de alltid snakker om det positive.

- Av og til snakker vi om andre ting enn fotball, fordi jeg av og til trenger det. Samtalene letter trykket i hodet. Det handler om å få ting ut og fylle på.

Henric Johansson har kost seg med Dahles prestasjoner på banen.

- Mental trening må gjøres jevnlig over tid. All trening gjøres over tid. Emil har trent på dette hver eneste uke. Det mentale er de siste 10 prosentene, og det ligger i forberedelsene, sier Johansson.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00