Emil Dahle er mer enn klar for utfordringene de to neste kampene.
- Jeg er ikke nervøs, og ser kun mulighetene i de siste kampene. Jeg føler ikke noe press. Med seks poeng i de to siste kan vi ta 2.-plassen. Vi har absolutt sjansen til å ta 3.-plassen hvis vi gjør jobben vår. Men alt ligger ikke i våre hender, sier Dahle, som roser samarbeidet med den mentale treneren Henric Johansson.
Og er klar på at den mentale treningen har bidratt til at han våger mer og spiller med mer sjøltillit denne sesongen.

- Ville utvikle meg

- 2011-sesongen min var bra, men det stoppet opp litt i fjor. Da tenkte jeg: Hva kan gjøres bedre? Da bestemte jeg meg for å prøve mental trening, og jeg ville gjøre det 100 prosent. Jeg ville utvikle meg, søke det optimale, sier Dahle, og fortsetter:
- Vi har hatt kontakt hver uke. Det kan være møter, telefonsamtaler og sms-utvekslinger. Dette har gitt meg mer sjøltillit, spesielt på det jeg er god til. Jeg våger mer. Det merkes best på den siste pasningen eller den siste driblingen. Jeg føler meg tryggere, sier HamKam-spilleren, som fikk veldig mye ros etter Fredrikstad-kampen.

Snakker om det positive

Denne sesongen har han følt seg veldig godt forberedt til kampene.
- Den mentale treningen er et ekstra punkt i jobben for å være 100 prosent forberedt. Jeg merker det når jeg står klar for å løpe ut på banen. Jeg tenker mindre undervegs, og er roligere under kampene.
Han startet med den mentale treningen sist vinter.
- Jeg kommer til å fortsette med dette, og vil gjøre det systematisk. Jeg anbefaler virkelige andre å prøve mental trening, og det er viktig å fortsette med det selv om ting fungerer bra, sier Dahle, som forteller at de alltid snakker om det positive.
- Av og til snakker vi om andre ting enn fotball, fordi jeg av og til trenger det. Samtalene letter trykket i hodet. Det handler om å få ting ut og fylle på.
Henric Johansson har kost seg med Dahles prestasjoner på banen.
- Mental trening må gjøres jevnlig over tid. All trening gjøres over tid. Emil har trent på dette hver eneste uke. Det mentale er de siste 10 prosentene, og det ligger i forberedelsene, sier Johansson.

Samtaler til uka

Emil Dahle har takket nei til et kontraktsforslag fra HamKam.
- Vi skal fortsette samtalene neste uke, så får vi se. Jeg føler at det er lettere å ta de riktige valgene nå enn tidligere, fordi jeg har en helt annen ro.
 

Følg kampen direkte her!

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.