HAMAR: Mot Vålerenga ser det ikke ut til at Arne Erlandsen finner plass til to av førstevalgene så langt i sesongen. Jan Michaelsen og Juha Pasoja blir trolig vraket, selv om de er tilbake fra karantene. Ante Vitaic og Knut Henry Haraldsen får fornyet tillit etter gode prestasjoner mot Tromsø.

- Jeg har ikke vært hundre prosent klar. Jeg sliter med lysken, sier Michaelsen, som daglig får behandling.

- Bedre i fjor
Han forstår det, dersom Vitaic og Markus Ringberg blir foretrukket sentralt på midtbanen.

- Ante var en positiv overraskelse, og jeg synes det er fair at han får fortsette. Og Ringberg er veldig viktig med sin duellstyrke og på dødballer. Han har sin spisskompetanse, jeg har min, sier Michaelsen.
Den danske veteranen mener det er flere årsaker til at denne sesongen ikke har vært spesielt god for ham.
- I fjor gikk det mye bedre. Men da spilte vi på en måte som involverte meg mer. Mot Rosenborg og Brann synes jeg at det gikk bra for min del, for da spilte vi langs bakken. Mens mot for eksempel Lillestrøm var ballen mer over hodene på oss på midten, og jeg kom ikke inn i kampen i det hele tatt. Jeg må involveres i spillet for å få brukt kvalitetene mine, sier Michaelsen, som også har spilt kamper uten å være helt frisk.

- Er ingen syndebukk
- I noen kamper har jeg spilt fordi vi har hatt få alternativer. Jeg er ikke hundre prosent klar nå, heller, så det er kanskje klokere med noen andre. Men jeg prøver å bli helt frisk, og er kanskje aktuell på andre plasser.

- Ser du på dette som en vraking?
- Vi er i en situasjon hvor vi kanskje trenger å prøve noe nytt. Og jeg aksepterer trenerens avgjørelse, selv om jeg mener jeg er en av de elleve beste i HamKam.
- Enkelte mener Jan Michaelsen har sett sine beste dager på fotballbanen. Føler du selv at du har mer å bidra med?
- Selvfølgelig har jeg sett mine beste dager. Jeg så mine beste dager før jeg kom til HamKam som 34-åring. Det var fra jeg var 28 til 32 jeg var best, men da var jeg til gjengjeld en klassespiller. Da var jeg på landslaget og spilte i en klubb som var i Champions League. Men for eksempel Roar Strand var også bedre for tre sesonger siden. Jeg fyller 38 år om to måneder, og er ikke så god som jeg var. Men jeg gjør alt jeg kan hver dag, og å bruke meg som syndebukk synes jeg blir helt feil. Jeg har helt klart mye å bidra med fortsatt, sier Jan Michaelsen, som ligger høyt på lista over klubbens beste kjøp noen gang.

Leonardo på benken
Arne Erlandsen vil ikke si noe om laguttaket.

- Laget blir tatt ut etter lørdagens trening. Vi får noe med Jan og vi får noe med Markus. For en tid tilbake var det mange som mente at vi ikke kunne spille godt uten Michaelsen. Det har vi vist at vi kan, og at det er flere alternativer er selvfølgelig bra, sier Erlandsen, som mest trolig også velger å sette ut Leonardo Da Silva til fordel for Olivier Karekezi, i spann med Oluwasegun Abiodun på topp.
Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.