HAMAR: Mot Vålerenga ser det ikke ut til at Arne Erlandsen finner plass til to av førstevalgene så langt i sesongen. Jan Michaelsen og Juha Pasoja blir trolig vraket, selv om de er tilbake fra karantene. Ante Vitaic og Knut Henry Haraldsen får fornyet tillit etter gode prestasjoner mot Tromsø.

- Jeg har ikke vært hundre prosent klar. Jeg sliter med lysken, sier Michaelsen, som daglig får behandling.

- Bedre i fjor
Han forstår det, dersom Vitaic og Markus Ringberg blir foretrukket sentralt på midtbanen.

- Ante var en positiv overraskelse, og jeg synes det er fair at han får fortsette. Og Ringberg er veldig viktig med sin duellstyrke og på dødballer. Han har sin spisskompetanse, jeg har min, sier Michaelsen.
Den danske veteranen mener det er flere årsaker til at denne sesongen ikke har vært spesielt god for ham.
- I fjor gikk det mye bedre. Men da spilte vi på en måte som involverte meg mer. Mot Rosenborg og Brann synes jeg at det gikk bra for min del, for da spilte vi langs bakken. Mens mot for eksempel Lillestrøm var ballen mer over hodene på oss på midten, og jeg kom ikke inn i kampen i det hele tatt. Jeg må involveres i spillet for å få brukt kvalitetene mine, sier Michaelsen, som også har spilt kamper uten å være helt frisk.

- Er ingen syndebukk
- I noen kamper har jeg spilt fordi vi har hatt få alternativer. Jeg er ikke hundre prosent klar nå, heller, så det er kanskje klokere med noen andre. Men jeg prøver å bli helt frisk, og er kanskje aktuell på andre plasser.

- Ser du på dette som en vraking?
- Vi er i en situasjon hvor vi kanskje trenger å prøve noe nytt. Og jeg aksepterer trenerens avgjørelse, selv om jeg mener jeg er en av de elleve beste i HamKam.
- Enkelte mener Jan Michaelsen har sett sine beste dager på fotballbanen. Føler du selv at du har mer å bidra med?
- Selvfølgelig har jeg sett mine beste dager. Jeg så mine beste dager før jeg kom til HamKam som 34-åring. Det var fra jeg var 28 til 32 jeg var best, men da var jeg til gjengjeld en klassespiller. Da var jeg på landslaget og spilte i en klubb som var i Champions League. Men for eksempel Roar Strand var også bedre for tre sesonger siden. Jeg fyller 38 år om to måneder, og er ikke så god som jeg var. Men jeg gjør alt jeg kan hver dag, og å bruke meg som syndebukk synes jeg blir helt feil. Jeg har helt klart mye å bidra med fortsatt, sier Jan Michaelsen, som ligger høyt på lista over klubbens beste kjøp noen gang.

Leonardo på benken
Arne Erlandsen vil ikke si noe om laguttaket.

- Laget blir tatt ut etter lørdagens trening. Vi får noe med Jan og vi får noe med Markus. For en tid tilbake var det mange som mente at vi ikke kunne spille godt uten Michaelsen. Det har vi vist at vi kan, og at det er flere alternativer er selvfølgelig bra, sier Erlandsen, som mest trolig også velger å sette ut Leonardo Da Silva til fordel for Olivier Karekezi, i spann med Oluwasegun Abiodun på topp.
Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00