ULL/KISA - HAMKAM 1-2

JESSHEIM: På Briskeby sist helg ble Anders Nedrebø felt på vei mot sikker scoring. Dommer pekte på straffemerket, men nøyde seg med å tildele Kristiansund-synderen gult kort.

- Det skulle vært rødt kort. Han er forbi, og kan bare sette ballen i mål. Da sier reglene at det skal være rødt kort, og det hadde vært greit om dommeren fulgte reglene, tordnet HamKam-assistent Haagenrud den gang.

Historien gjentok seg

Mot Ull/Kisa i kveld skaffet Nedrebø HamKam straffe igjen, i en nærmest identisk situasjon. Denne gangen var det forsvarer Johan Kolbjørnsrud som slapp billig unna, og kun ble vist det gule kortet.

Anders Nedrebø skulle gjerne sett at dommer trakk en mørkere farge opp av lomma.

 - Jeg tror det burde vært rødt kort. Jeg spilles igjennom av Sildnes, bryster meg forbi, og blir holdt og dytta av backen deres. Jeg er på rundt fem meter, og scorer om jeg ikke blir tatt, akkurat som mot Kristiansund forrige helg. Dommer tenker kanskje at både rødt kort og straffe blir dobbel straff, men straffespark betyr jo ikke nødvendigvis scoring, argumenterer HamKam-angriperen.

Med Aziz Idris på banen ender ofte 11-metrene i mål. Det gjorde den også mot Ull/Kisa.

- Så lenge vi scorer er det greit, og Idris er jo veldig sikker. Men jeg tror det burde vært rødt kort, sier Nedrebø, som ikke vil uttale seg for bastant før han har sett hendelsen i reprise.

Gode kvaliksjanser

Idris satte inn 2-0 fra straffemerket, etter at Dahle hadde omsatt en Nedrebø-stikker i scoring tidlig på UKI Arena.

Lars Jørgen Mork reduserte med en frisparksuser etter en times fotball, men til tross for spennende sluttminutter, halte HamKam seieren i land.

Dermed har HamKam en luke på fire poeng ned til lagene under kvalikstreken.

- Det ser bra ut nå, men vi har tre tøffe kamper igjen. Heldigvis er vi i god form, og to av kampene er på Briskeby. Der kan vi slå alle, sier Nedrebø selvsikkert.

HamKam-spilleren vil allikevel ikke ta kvalikgleden på forskudd.

- Alt kan fortsatt skje. Vi kan ikke tenke at det er gjort nå, vi må bare prøve å ta flest mulig poeng. Det kan også gi oss et bedre utgangspunkt for kvaliken, avslutter HamKams straffeskaffer.

Fornøyd sjef

Nedrebø spilte midtspiss i første omgang, og ble skjøvet ut på høyrekanten da Gundersen kom inn ved sidebyttet. HamKam-trener Vegard Skogheim er fornøyd med Nedrebøs innsats etter den meget viktige trepoengeren.

 - Nedrebø var veldig god, og vi vinner fortjent. Selv om det blir en del stress mot slutten, gjør vi alt i alt en solid bortekamp, smiler sjefen fornøyd.

HamKams lag (4-3-3): Lars Øvernes - Truls Jevne Hagen, Håkon Aalmen, Oddbjørn Lie, John Anders Rise - Vegar Bjerke (Fredrik Sjølstad fra 77.), Aziz Idris, Viktor Adebahr - Emil Sildnes (Tore Andreas Gundersen fra 45.), Anders Emil Nedrebø, Emil Dahle.

Vi fulgte kampen live:

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.