HAMAR: Nå brygger det opp til tysk-østerriksk slagsmål mandag. Siden Tyskland tapte mot Kroatia og Østerrike bare fikk 1-1 mot Polen, trenger begge lagene poeng for å gå videre fra gruppespillet.

Og etter nok et godt innhopp i går, vil Roman Kienast igjen havne midt i den internasjonale fotballheksegryta.

Fra start mot Tyskland
- Jeg tror han får sjansen fra start mot et Tyskland som trolig vil ligge litt lavt siden de bare trenger ett poeng. Da kan det være lurt for Østerrike å bruke Roman, som er litt annerledes enn de andre spissene de har, sier HamKams sportssjef Lars Tjærnås.

Selv om Roman Kienast startet på benken i går også, markerte han seg igjen for Østerrike da han fikk sjansen etter 63 minutter.
God med ballen, driblevillig og duellsterk i feltet, var HamKam-spissen sterkt delaktig i at Østerrike klarte å skape det trykket det trengte for å få et utligningsmål på slutten av kampen.

Kienast var der
Da den unge stjernen Prödl ble holdt i trøya, var Kienast i nærheten og gjorde det ekstra ubehagelig for de polske forsvarerne.

- Jeg vil si at Roman var med på å skaffe Østerrike straffe fordi han er tøff i feltet der. Roman ryddet vei for Prödl, slik at de måtte stoppe ham, sier Tjærnås.
Straffen satte superveteranen Ivica Vastic dundersikkert i mål.
Dermed lever EM-håpet fortsatt for vertsnasjonen Østerrike.
Men en avgjørende kamp mot Tyskland er neppe noen drømmesituasjon.
- Er det et lag i verden jeg ikke ville spilt mot i en avgjørende kamp, er det Tyskland, sier Tjærnås.

Utstillingsvindu
Men For Roman Kienast kan det være gull verdt med en slik kamp.

- Han får ikke noe bedre utstillingsvindu enn kampen mot Tyskland, sier Tjærnås, som mener Kienast har lagt inn gode søknader til å bli kjøpt opp av større klubber.
- Jeg synes vår mann har gjort tingene sine bra. Han bidro igjen til å snu kampbildet fordi han er litt annerledes. Det blir litt mer uorden der når han tar for seg. Og han er villig til å oppsøke de tøffe duellene i boksene. Tidligere har han gått litt for bredt, sier Tjærnås.

Selges?
Den manglende selvtilliten Kienast har slitt med i HamKam, er åpenbart ikke noe problem i EM.

- Det er lett å velge det trygge. I EM har Roman turt å være seg selv. Han tør å prøve på det spektakulære. Jeg tror han er blitt et blikkfang. Jeg tror han har gjort nok til å bli lagt merke til, sier Tjærnås.
- Tror du han spiller for HamKam igjen?
- Det er umulig å si. Det er det for tidlig å si noe om. Det får bli opp til styret i HamKam å vurdere hvis det skulle komme et bud på ham etter EM, sier Tjærnås.
Som også synes Østerrike har overrasket positivt i mesterskapet.
- For å si det sånn; jeg tror ikke Norge hadde vært misfornøyd med å være på høyde med Polen og Kroatia.
P.S.: Østerrike hadde fire store målsjanser i første omgang, men Kienasts spissrivaler misbrukte sjansene de fikk.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.