I går var sunnmøringen i Ålesund for den medisinske testen. Senere på dagen signerte han for sunnmørsklubben, der han skal spille i tre år fra og med første januar 2014. Før dagens treningsøkt ga han beskjeden videre til lagkameratene.

Trives i Hamar
I utgangspunktet har ikke Oddbjørn bedt om å få forlate klubben. Da Aalesund kom på banen ble den bunnsolide midtstopperen likevel fristet til å forlate grønnbuksene.

- Jeg har det veldig fint i Hamar og trives utrolig godt. Likevel tror jeg det er et steg i riktig retning for min del. Jeg vil spille i Tippeligaen, og vet konkurransen er sterk, sier Lie.

Jonathan Tollås Nation (23), Daniel Arnefjord (34) og Edvard Skagestad (24) blir blant Lies argeste konkurrenter på stopper-plassen. Førstnevnte var med i uttaksdiskusjonen til U21-EM som var tidligere i sommer.

- Det har jeg ikke tenkt så mye på enda. Økt konkurranse resulterer forhåpentligvis i at jeg utvikler meg til å bli en bedre fotballspiller.

I fire-fem uker har vestlandsklubben vist interesse for Lie, og siden den gang har de hatt en løpende dialog. For tre uker siden var Lie i Ålesund for å forhandle, mens han i går altså skrev under etter en medisinsk test.

- Fokus på HamKam
Så lenge han fremdeles har nesten seks måneder igjen som Kamma-spiller, nekter han å allerede mimre tilbake på tiden sin i grønt og hvitt.

- Den kanskje aller viktigste tiden for meg som HamKam-spiller har jeg jo fremdeles foran meg, så det blir feil å skulle se tilbake på høydepunkter osv. alt nå. Jeg tenker ikke på Aalesund enda, sier 25-åringen og fortsetter:

- Jeg skal gi alt jeg kan slik at HamKam skal gjøre det best mulig resten av sesongen. Det er der hodet og fokuset mitt er nå. Fredag er neste hinder mot Kristiansund borte, og der er det kun seier og tre poeng som gjelder, sier han, som i løpet av sin tre ukers fotballferie skal tilbringe to av ukene i Spania med familien.

Kanskje blir han uansett å se på Briskeby neste sesong. Da i så fall i blå/orange drakt, med hjemmelaget en divisjon lenger opp.
Oddbjørn Lie hentes hjem til Ålesund fra 1. januar, men HamKam får ikke et rødt øre når han vender tilbake til hjembyen og eliteserielaget Aalesund FK, skriver hamkam.no.

Treårskontrakt
Kamma-kapteinen, og den etter hvert svært solide midtstopperen, har signert en treårsavtale med sunnmøringene.
HamKam opplyser at AaFK har vist interesse for spilleren en stund, og at de oransje kontaktet HamKam for en drøy måned siden for å signalisere interesse for den tidligere Hødd-spilleren.
AaFK-representanter har visst nok sett flere av HamKams kamper denne sesongen.

- Ingen mulighet til å matche
På Briskeby forsøkte de også å få Lie til å fornye kontrakten sin, men han ønsker seg hjem, ifølge daglig leder Finn Paulsen, som sier dette til klubbens hjemmeside:

– Vi har ingen mulighet til å matche et slikt tilbud fra en tippeligaklubb som Aalesund, og med tilbud om en treårsavtale så er det ikke vanskelig å skjønne at Oddbjørn valgte å takke ja. Det viser jo også at Aalesund har til hensikt å satse på ham, mener Paulsen.

- Hyggelig
Han velger ikke å henge med hodet over at kapteinen forsvinner.
– Selv om det er synd at vi mister en så god spiller som Oddbjørn, så kan vi jo snu på det og si at det er hyggelig at våre spillere er attraktive for andre klubber, slutter Paulsen.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00