HAMAR: HAs sportredaktør Rune Steen Hansen brukte store deler av ettermiddagen da han svarte på spørsmål fra leserne i h-a.nos nettmøte.

Som ventet dreide mange av spørsmålene seg om HamKam og mange av leserne etterlyste en enda mer kritisk dekning av klubben.

- Akkurat det overrasket meg, sier Steen Hansen.

- Men kan de ha rett?

- Jeg mener vi er kritiske når vi har grunn til å være kritisk, men jeg registrerer samtidig at mange ønsker at vi skal bli mer kritisk mot klubben. Dette er noe vi kommer til å ta opp internt i redaksjonen, sier Steen Hansen.

- Hvordan var det å møte leserene på denne måten?

- Det var artig. Og samtidig var det krevende spørsmål. Det er bra at det er mye engasjement rundt HA og HamKam, sier Rune Steen Hansen, som også måtte svare på spørsmål rundt hans "karriere" i TV 3-programmet Bill. mrk. Bryllup for noen år siden.

- Jeg er ferdig med den karrieren, ler Steen Hansen, som syntes det var litt dumt at det ikke kom inn noen spørsmål som ikke dreide seg om HamKam.

- Men samtidig viser vel det hvor opptatt folk er av klubben, sier sportsredaktør Rune Steen Hansen.

Her kan du lese hele intervjuet med Rune Steen Hansen:

Useriøst
Ditt spørsmål:   Hvorfor skriver ikke Hamar Arbeiderblad om alt dere vet om HamKam? I hele år har det versert en rekke rykter om klubbledelse, trenerapparat og spillere rundt om i Hamar. Alt går på useriøse, uheldige, utenomsportslige ting. For oss som følger klubben tett, vet vi sannhetsgehalten i disse ryktene - og den er skremmende høy. Dette er selvsagt noe du vet om, men likevel blir det hysjet ned. I alle andre aviser, f.eks. i Bergen og Trondheim, hadde ikke slike episoder fått gå upåaktet hen. Men dere blir vel ikke kalt HamKam Arbeiderblad for ingenting. Hvordan forsvarer du en slik useriøs journalistisk holdning?
 
Svar: Jeg vet at mange av de ryktene som går er usanne. Og en del saker blir overdrevet. For øvrig har også alle personer rett på et privatliv. Men hvis det er saker som påvirker det sportslige har vi skrevet om det. Da må jeg gå for å hente sønnen min på SFO. Takk for mange krevende spørsmål og fortsett å være engasjerte. Rune.
 
Artig
Ditt spørsmål:   Kult at du stiller opp på nettmøte. Tipper du digger at det blåser litt.
Navn:   ole
 
Svar: Skader ikke med litt frisk bris
 
Godt jobba!
Ditt spørsmål:   Hei,
Jeg vil bar ebenytte anledningen til å si at jeg synes du gjøre en veldig bra jobb. Det er ikke akkurat overflod av kamma stoff i avisene ellers i landet. Det at noen synes du ikke er kritisk nok, synes jeg er tull. Synes du har sett på kamma med kritiske øyne. Men når klubben ligger der den ligger så er det ikke bra att alle skal hamre løs på den med kritikk. Det får vi nok av fra alle de andre landenes aviser. Man må kunne fokusere på det som er bra i klubben også, ikke kun det negative. Særlig sånn situasjonen er i dag!
Bra jobba Rune!

Navn:   HS

Svar: Takk for det, men HA-sporten skal være kritiske hvis det er noe å være kritisk til enten det går bra eller dårlig. Jeg ser i hvert fall på denne responsen at det er mange som bryr seg.

 
Rollemodeller?
Ditt spørsmål:   Synes du Arne Erlandsen, Vegard Skogheim og Truls Haakonsen er gode rollemodeller for den oppvoksende fotball-generasjonen?
Navn:   Tim
 
Svar: Jeg synes alle de tre nevnte har egenskaper som er bra for fotballen.
 
Ditt spørsmål:   Klarer ham kam seg?
Navn:   gustav
 
Svar: Ja, jeg tror det nå.

Kritisk nok

Ditt spørsmål:  Skjønner at der er naturlig at du har tette bånd til HamKam og ledelsen, men inntrykket mitt er at det blir alt for lite kritisk søkelys på HamKam og at du blir mer og mer en støttespiller.
Kommentar til dette?
Navn:   Øivind
 
Svar: Synes det er blitt stilt kritiske spørsmål, men jeg er åpen for at flere kan stilles. Samtidig må vi også huske på at det ut ifra ressursene til HamKam ikke er unaturlig at klubben sliter.
 
Hva ville du valgt?
Ditt spørsmål:   Du som har vært med i realitetserie: Dersom du kunne velge, ville du vært med i Ungkaren eller Paradise Hotel?
Navn:   Andy
 
Svar: Æ vil færra te Mexico…
 
HA + tv 3
Ditt spørsmål:   Det du skriver holder sånn noenlunde samme nivå som prestasjonen din i "bill mrk. bryllup". Hvor mener du selv du presterer best, i HA eller på tv 3?
Navn:   Hallvard
 
Svar: På tv ble jeg dumpet. Og nå skriver jeg om en dumpekandidat
 
Usportslig eller uaktsomt ?
Ditt spørsmål:   Hei !
Hvordan vurderer du situasjonen med Nielsen/Ringberg i forhold til situasjonen med Leonardo/Barsom, med tanke på etterspill og evt straff ? Bør norske klubber bli mer nøye med å sjekke bakgrunn/historikk/referanser på spillere før de hentes inn, eller tror du dette er noe vi må leve med i fotballen i uoverskuelig framtid ?
Hva syns dere i HA-sporten om signeringene gjort denne sesongen og de siste sesongene, har de vært mer/mest uheldige eller udyktige. Er Tjernås rett mann til å finsikte spillere og er HamKam nøye nok i sin totalvurdering før de henter inn spillere ? Er det ikke viktig at en klubb med så små ressurser er ekstra nøye i sine vurderinger, og at dem kanskje ikke bør hente spillere dem feks ikke har sett live eller på video ? Ikke for å henge ut agenter generelt, men de lever jo av å formidle spillere, og det er vel sjansespill å kun hente spillere utfra dems anbefaling hvis det er snakk om ukjente spillere ? Det er vel kun Førsund, Karekezi og Gûven som kan få godkjent av de åtte som ble hentet, og da er det kun Førsund som har spilt fast i tillegg til Vitaic nå(en spiller de forøvrig var i tvil om de skulle hente...)
Og til slutt : tror du HamKam klarer kval.plassen, og kanskje t.o.m. kan unngå kvalikk ? Har fått trua tilbake nå, med seier mot AAFK er alt mulig !!
Navn:   Thor E
 
Svar: Jeg synes det er mer opplagt at Nielsen skaller med vilje enn at Leonardo gjør det. Forbundet bør vel ta en titt på Nielsen, men jeg tror kanskje HamKam gjør lurt i ligge lavt i den saken. Ringberg kom tross alt relativt uskadd fra det. Noen ganger kan det være greit å tåle noen smeller uten å klage for mye også.
Jeg tror det vil bli brukt flere ressurser på speidere i framtida. Det gjør at klubben vil få bedre oversikt og bedre kjennskap til spillere de henter, men det vil alltid bli panikkjøp og bomkjøp.
HamKam har først og fremst vært udyktige, men de har vært uheldige mot Lyn, Strømsgodset hjemme og Tromsø hjemme. De hadde heller ikke marginene på sin side borte mot Brann og hjemme mot Fredrikstad.
Jeg synes Masalin og Førsund er gode kjøp. Vitaic virker å være en kanonspiller for HamKam, mens Karekezi har vært brukbar. De øvrige har ikke prestert godt nok, eller stort sett vært skadet.
Ja, jeg tror HamKam har gode sjanser på kvalplassen nå. Nei, jeg tror ikke de kommer høyere enn det, men jeg er enig i at med seier med Aalesund er alt mulig

Jan M
Ditt spørsmål:   Fortjener han over 1,5 mill i årslønn?
Hvorfor har dere ikke skrevet noe om dette, det er jo helt hinsides. 37 år og presterer minimalt.
Navn:   jan e
 
Svar: Man kan mene mye om lønn til fotballspillere, men de høyeste lønningene er definitivt ikke i HamKam. Og Jan har dessverre slitt med skader og ikke prestert som ønsket. Han har imidlertid hatt to greie innhopp etter skaden sin nå
 
Kritikk
Ditt spørsmål:   Hei, hvorfor er du ALDRI kritisk til noe som skjer med enten kamma eller dragons? Hvorfor blir alt vinkla på beste måte hele tiden? Skal ikke HA være kritiske? Trenger kanskje ikke bli helt Frank B., men en 
mellomting hadde vært greit eller?
Navn:   tim
 
Svar: HA skal være kritisk, men også rettferdig. Les andre spørsmål innen samme kategori for mer utfyllende 
svar. 

Utlendingene
Ditt spørsmål:   Hva synes du om kjøpene av Urosevic og Plaku? Bør ikke noen stilles til rette for å ha hentet 
spillere som helt klart ikke holder nivået. Kroaten scoret i går og Karekezi har vært ok i perioder, men ellers er 
de andre kjøpene mildt sagt under pari. Den nye brassen hadde de jo aldri sett en gang. Tid for Tjærnås å vurdere 
sin stilling? Strengt tatt virker det ikke som ledelsen tar overgangsarbeidet noe særlig seriøst.
Navn:   Vegard Johansen
 
Svar: Jeg er enig i at Urosevic og Plaku har vært flopper. Jeg synes heller ikke at HamKam har lykkes godt 
på overgangsmarkedet. Det mener jeg også er en av flere grunner til at HamKam ligger sist i Tippeligaen. 
Ante Vitaic er en kjempesigning. Masalin det samme. Førsund har stort potensial. Og Karekezi har vært 
middels. Güven har mye mer inne. Malmström bare skadet. For tidlig å si mye om Leonardo.
Tror dette har litt med ressurser å gjøre, både i forhold til det å ha penger til å hente de som man vet er gode 
og i forhold til det å ha folk som kan følge spillere over tid. Tjærnås har peiling på fotball, men det er ikke 
lett å plukke spillere fra skrytedvd'er.
 
Kamma
Ditt spørsmål:   Tror du Kamma klarer seg og hvilken spiller er den henholdsvis beste og dårligste kamma har 
hentet de siste 10 årene?
Navn:   Jim
 
Svar: Jan Michaelsen var et scoop for HamKam da han kom. Helt utrolig at de fikk signet han da de gjorde 
det.
Konkurransen er hardere om hvem som har vært dårligst. Vas Kalegoracos, John Jensen og Sebastian 
Wiklander er alle sterke kandidater. Jeg går for Wiklander.
Jeg tror HamKam har en god sjanse til å klare seg nå. Fire hjemmekamper hvor de har gode muligheter til å vinne tror jeg slår positivt ut. I tillegg virker laget bedre nå. Og det er færre skader.

VG
Ditt spørsmål:   Er målet ditt å bli HAs svar på Truls Dæhli?
Navn:   Truls
 
Svar: Det holder lenge å være HA-sportens Rune Steen Hansen
 
Siste seier til Ham-Kam i Drammen
Ditt spørsmål:   I følge HA i dag har ikke Ham-Kam vunnet mot Strømsgodset i Drammen siden 1972. Hvor var 
HA da Ham-Kam vant 2-1 mot Strømsgodset i Drammen den 15.09.1985 etter scoringer av Tor Arne Granerud 
og Pål Jacobsen?
Navn:   Historikeren
 
Svar: Må være feil i historiebøkene da. Regner med jeg får kjeft av Pål hvis det du sier er riktig.

Talerør for Haakonsen
Ditt spørsmål:   Veldig mange som er interessert i HamKam mener at HA og du spesielt mer fungerer som et 
talerør for HamKam-ledelsen enn som en kritisk journaliststemme. Hvorfor er det slik at du i alle 
kontroversielle saker skal ta HamKams parti, om det er dommeravgjørelser, rasistiske uttalelser eller 
nedskallinger. Skjønner du ikke at det blir patetisk? Kan du forresten nevne en kontroversiell sak hvor du har 
gått imot HamKam?

Lars Berg
 
Svar: I mine kommentarer skriver jeg alltid det jeg mener. Du må gjerne mene det er patetisk, men det 
kommer jeg til å fortsette med. For øvrig var jeg meget kritisk til HamKam-ledelsen da Solbakken gikk til 
FCK. Jeg kalte hele greia for et narrespill. Har flere eksempler, men du ba om ett.
 
Hvordan kan HamKam reddet plassen?
Ditt spørsmål:   Faktum er at Leonardo Ferreira da Silva skallet Abgar Barsom i bakhodet. Og etter min mening 
så må HamKam og han ta konsekvensene av dette, selv om det ikke var med vilje, og det finnes enkelte 
formildende omstendigheter. Jeg synes likevel at det er en ting som er mye viktigere som dere i HA heller burde ha 
fokus på, og det er hvorfor HamKam ligger sist. Dere burde heller komme med en leder på sportssidene der dere journalistene i 
HA som følger HamKam tett forteller hva dere mener kan gjøres resten av sesongen for at HamKam skal kunne 
berge plassen i Tippeligaen i år. Hva mener du om det?
Navn:   Lars J. Sandvik
 
Svar: Delvis enig i det med Leonardo. Derfor mener jeg også at HamKam ikke bør anke saken. Men jeg 
er opptatt av rettferdighet, og jeg synes det er synd hvis Leonardo straffes fordi noen synsere tar feil.
Veldig enig i det siste. Det sportslige er det viktigste. Og det mener jeg vi i HA-sporten er veldig flinke til - 
nettopp å holde fokus på det sportslige.
Nå blir det viktig for HamKam å vinne hjemmekampene sine. Da berger de plassen. De må også bli bedre 
foran mål. Og stå imot bedre mot slutten av jevne kamper - slik de gjorde mot Strømsgodset. 

Sjef
Ditt spørsmål:   Liten i størrelse, stor i kjeften. Tror du det henger sammen?
Navn:   Tony
Svar: Det varierer nok
 
Leonardo
Ditt spørsmål:   Hva så du under kampen og hva synes du burde være den riktige avgjørelsen det var jo FFK 
sin egen feil så hva ener du?
Navn:   kjell
 

Svar: Jeg ser på videoklippet, som jeg nå har sett på sikkert 50 ganger, at Ophaug dytter Leonardo 
samtidig som han også tråkker Leonardo på skoen. Leonardo havner ufrivillig inn i Barsom. Spørsmålet
er om bevegelsen han gjør med hodet sitt er noe han gjør for å skade Barsom eller noe han gjør fordi det bare 
blir 
slik eller fordi han forsøker å beskytte nesa si. Saken er vanskelig, fordi det bare er Leonardo som vet 
hva som skjedde, men jeg tror ikke han gjorde det med vilje. Derfor er det etter min mening et frispark. 
Men kanskje skulle altså Leonardo hatt straffe for det Ophaug gjør først.

 
Kampsport
Du omtaler fotball som kampsport. Når ble fotball kampsport?
Navn:   Pelle
 
Svar: Fotball er ikke en kampsport på linje med boksing og karate, men det er en sport hvor det ofte er 
kamp om ballen. Da blir det også tøffe, fysiske dueller, men det er mulig å kverulere på dette.

Kritisk
Ditt spørsmål:   Hvordan kan det ha seg at du aldri evner å skrive en kritisk artikkel på noe av det som 
skjer i HamKam? Hvorfor skal alt vinkles positivt? Er det ikke pressens oppgave å være en kritiker? Eller er 
dere avhengige av å ha et godt forhold til klubben for å fylle 2-3 sider med kamma-stoff daglig? 
Navn:   Tommy

Svar: Har du glemt kommentarene hvor jeg slaktet HamKams spillerkjøp, stilte spørsmål rundt vinterens treningsopplegg på grunn av skadesituasjonen og kritiserte antatte nøkkelspillere for å underprestere? 
Det går fint an å lage to-tre sider om HamKam selv om man får litt kjeft.
 
Integritet og kritisk blikk
Ditt spørsmål:   Hei, Jeg mener at HAs dekning av HamKam er på et journalistisk meget svakt nivå. HA 
evner ikke å komme med kritiske kommentarer til det som presteres og de problemer som er med holdninger 
og utenomsportslige hendelser i klubben. Intervjuet du hadde med Haakonsen om dette underbygger bare min 
påstand. 
Det blir ikke tatt opp konkrete saker jeg vet du er klar over og som er kritikkverdig. At intervjuet heller ikke 
blir fulgt opp med at en av kritikerne får slippe til er lavmål. Det har vært flere leserinnlegg i HA hvor 
personer har stått fram med navn og kritikk på konkrete ting. At du som hovedjournalist på klubben heller 
ikke er på armlengdes avstand gjør saken enda verre. Du er jo flere ganger blitt sett på byen med ledere og 
trenere i klubben på tider hvor disse ikke bør befinne seg på disse steder. HA er i utakt med lokalbefolkningen 
og bør snarest mulig endre dekningen til reell. Mitt spørsmål er derfor; når skal HA ta av seg silkehanskene og 
dekke HamKam på en måte som er mer i takt med befolkningen og ta opp kritiske forhold på en ordentlig måte?
Navn:   Ivar Olsen
 
Svar: Som det framgår av tidligere svar er jeg uenig med deg. Når det gjelder at kritikerne ikke har fått 
sluppet til, så er jo det feil. Det var jo nettopp på grunn av kritikken fra kritikerne som gjorde at vi lagde 
intervjuet. Da var hovedpoenget at Haakonsen skulle svare. At det er ting du savner, kan ha en sammenheng 
med Vær varsom-plakaten og at en del av det som sies om HamKams spillere og ledere er feil.
Når det gjelder mitt samvær med HamKams trenere denne sesongen på kveldstid, begrenser det seg til tre halvlitere på Irishman en torsdag siden sesongstarten. Trenerne dro hjem klokka elleve. Jeg klokka ett.
Men jeg tror det er typisk at du og andre henger dere opp i dette med hvem som drikker hvor mye og når de gangene det går dårlig sportslig. Går det bra sportslig derimot, er det kø av folk som klapper spillere og 
ledere på ryggen de få gangene de er ute.

Tv
Ditt spørsmål:   Skal du være med i en evt ny utgave av "bill.mrk. bryllup" også?
Navn:   tigeren

Svar: Føler meg ikke gifteklar for øyeblikket


Hvordan kan du?
Ditt spørsmål:   Hvordan kan du forsvare nedskallingen til Leonardo? Dette føyer seg bare inn i rekken av at 
HA er og blir en bedriftsavis for HamKam. "Intervjuet" ditt med Tom Håkonsen på torsdag var også bare helt 
patetisk. Når fikk han spørsmålene? 2-3 dager i forvegen?
Navn:   Elg
 
Svar: Jeg har forklart i to kommentarer hva jeg mener om Leonardo-saken. Hovedpoenget er at jeg tror 
ikke han gjør det med vilje. Hvorfor i all verden skal han komme på det i løpet av et brøkdelssekund? 
Dessuten sjekk hva som skjer med foten hans samtidig som han blir dyttet. Han blir tråkket på og skyter fart 
inn i situasjonen. Kanskje beskytter han også nesa si. Hvordan kan DU være så sikker på at han gjorde det 
med vilje? Har det noe å si når Haakonsen fikk spørsmålene? De fikk han for øvrig når jeg snakket med han klokka 
tolv dagen før det sto på trykk.

Ansatt

Ditt spørsmål:   På tide at HA, og du spesielt, tør å ta opp den negative trenden i HamKam. Intervjuet med 
Haakonsen var elendig! Det er bare nok et tegn på at du får betalt av klubben for å traske rundt grøten. 
Hva mener du egentlig med journalistisk integritet? Du kritiserte NRK for å være partiske under 
Håndballkampen – hva slags lys stiller du deg sjøl i da? Indirekte kritiserer du deg sjøl! 
Navn:   Land&Strand

Svar: Vi har skrevet om den negative trenden i hele år. Du har rett til å mene at intervjuet med 
Haakonsen var elendig. Vanskelig å svare på hva du mener med å traske rundt grøten når du ikke er 
konkret. NRK var partiske, men kom seg utover dagen. Selv lever jeg godt med min journalistiske integritet. 
Som lokal sportsjournalist håper jeg selvsagt at HamKam gjør det bra, men det er også viktig å påpeke det 
som er negativt. Det mener jeg HA-sporten har gjort i år. Så må du gjerne mene det motsatte.

Hva er galt?
Ditt spørsmål:   Skjønner ikke hva som er galt med det Rune Steen Hansen skrev.

Navn:   Mattias
 
Svar: Godt å høre at det er en del som er enig med meg

Leonardo
Ditt spørsmål:   Jeg tviler på at nedskallingen skjedde med overlegg. Dette er kun snakk om uaktsomhet. Hva 
slags interesse har Leonardo av å gjøre det? Det er nesten så man kunne ønske at saken ble rettslig forfulgt i 
stedet for av NFF, der ikke de samme kravene til rettssikkerhet stilles. Derimot tror jeg Alf Inge Håland ville 
hatt en god sak mot Roy Keane. Hva tror du om HamKams sjanser til å berge plassen?

Svar: Jeg tror heller ikke skallingen skjedde med overlegg, men jeg mener det er best idretten tar seg av 
slike saker selv, selv om det da blir mer skjønnsvurdert. Enig i det med Håland. En av de styggeste 
taklingene jeg har sett. Jeg har vært skeptisk en stund til HamKam, men nå tror jeg de har gode sjanse til 
å klare seg. Hjemmekampen mot Aalesund blir en nøkkelkamp, men det er gode sjanser for poeng hjemme
 mot Molde, Glimt og Lyn også.

ikke bevisst . . .
Ditt spørsmål:   Folk mener denne nedskallingen var så fordømt fæl, og vil samtidig at Leo skal dømmes, selv 
om det IKKE var bevisst. Hva da med Øyvind Hoås som knakk nakken på Dagfinn Enerly? Utestenges på 
livstid? 
Hva synes du Rune?

Svar: Jeg synes det er feil å straffe spillere utover de rammene en dommer har på banen hvis det kun er 
snakk om situasjoner som oppstår uten at det er spillerens hensikt å bevisst skade motspilleren. Derfor synes 
jeg heller ikke Hoås burde vært straffet, selv om det var utrolig tragisk for Dagfinn Enerly. I Leonardos 
tilfelle ser jeg at det kan være litt mer tvil rundt det som skjedde, men jeg tror ikke han gjorde det med vilje. 
Derfor mener jeg også at det hadde vært nok med frispark.

Negativ omtale.
Ditt spørsmål:   Hei sann. Neppe tilfeldig, men hele vår sesong oppsummeres med negativ omtale i pressen samt 
dårlige prestasjoner på banen. Først saken med Ola og nå dette. Er Ham Kam et synkende skip.?. Lurer på når 
de skal klare å få orden i rekkene. 
Navn:   Strick

Svar: Nei, det tror jeg ikke. Med en ny stadion på plass har HamKam markert at de vil være med i toppen
 av norsk fotball. Men det er klart det har vært flere uheldige saker for klubben denne sesongen. Uansett tror 
jeg at HamKam har muskler nok til å takle krisesituasjoner. Det har de vist før.

Vitaic
Ditt spørsmål:   Kor mykje vil ante vitaic koste for hamkam visst dei kjøper han permanent?
Navn:   Anonym
 
Svar: I overkant av en million kroner.

Arne E
Ditt spørsmål:   Hvorfor spares Arne E for kritiske spørsmål, til tross for tidenes fiasko poengmessig, når andre 
før, med flere poeng på samme tidspunkt har hatt det brennhett i media? Har dere for mye respekt for Arne E?
Det er jo stort sett bare Åge Hareide som har fått flere sjanser etter dårlige resultater enn
mannen fra Skedsmo...
Navn:   Kammadecco
 
Svar: Arne og HamKam er ikke blitt spart for kritiske spørsmål. Vi har stilt kritiske spørsmål rundt både treningsopplegget i vinter og innkjøpene de har gjort. Hvis du tenker på at vi var enda mer kritiske da 
Frode Grodås og Svein Cato Bakkemo trente HamKam, skyldes det at det etter min mening var flere 
fotballfaglige ting som ikke fungerte da. Jeg mener det er vanskeligere å få dette HamKam-laget til å 
prestere enn det laget Grodås hadde. I tillegg var treningene da dårligere.
Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.