• RIVEKLAR: Einar Busterud er klar på at det gamle klubbhuset på Briskeby må fjernes.FOTO: Frank brandsås

Busterud forteller til HA-sporten at prosessen rundt hva som skal skje på sørenden av Briskeby, eller Arena som klubbhuset kalles, er godt i gang.

– Gamle Arena må rives, slår Busterud fast.

– En slum

Planene og ønskene om å fjerne det falleferdige klubbhuset har eksistert lenge, men nå ser det endelig ut til at noe kan skje.

– Nå er det en slum, folk bryter seg inn der, og det kan ikke fortsette. Vi har fått en takst på hva det vil koste å rive det, sier han.

– Hva er taksten på?

– Den er på et par millioner kroner, cirka, sier Busterud, som forteller at de er i dialog med dem som eier tomtene på baksiden av klubbhuset, om hvem som skal ta kostnadene ved utbygging av området.

Han tør ikke å spå hva utbyggingen vil koste.

-Det er umulig å vite før vi vet hva vi skal bygge. Men det er tanker om et leilighetsbygg, med ganske mange leiligheter og parkeringskjeller. Og ved parkeringskjelleren og veggen ut mot Briskeby, der setter vi opp fire-fem avsatser med betongelementer, som kan være en tribune.

Nytt klubbhus?

Busterud forteller at det er ytret ønsker om at HamKam skal få bygge et nytt klubbhus, som en del av planene om et nytt bygg på sørsiden av Briskeby.

– Det er et ønske fra HamKam Yngres om å få lage et klubbhus. Det vil si at vi må lage et bygg i sørenden, der Arena står nå, som også har forbindelse inn mot tribunen som er bygd. Så trenger man litt parkeringsplass til noen maskiner som brukes på bana, sier Busterud, før han fortsetter:

– Det viktigste er å få et bygg i sør som kan avslutte Briskeby på en ålreit måte, og hvor du kan huse de funksjonene for bredde og det som er nødvendig, sier han.

På spørsmål om det er sannsynlig at rivingen kan starte allerede i år, svarer han:

– Jo, det bør vi kunne klare å greie. Rundt juletider, i alle fall på den ene eller andre siden av jul.

I november i fjor ble to av boligene på baksiden av klubbhuset, kjøpt opp av blant andre Truls Håkonsen, Ståle Solbakken og John Nicklas Hage

Truls Håkonsen bekrefter at de er i dialog med kommunen om hva som skal skje på området.

– Det jeg kan bekrefte er at vi har en dialog med kommunen. Men hva som skjer videre, er på en måte ikke avklart. Vi forholder oss til de tomtene vi sitter på, inntil vi kan forholde oss til noe annet, sier Håkonsen på vegne av tomteeierne til HA-sporten.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.