HAMAR: Man kan være enig eller uenig i avgjørelsen, men mot Lyn forårsaket Arnar Førsund et straffespark på overtid. Mot Aalesund ble det først både straffe og utvisning da Juha Pasoja brukte ulovlige midler. Deretter var det Førsund som holdt Tor Hogne Aarøy og fikk straffespark mot seg til straff.

- Spillerne må skjønne at de må slutte å holde. Det er også slik at noen dommere dømmer, andre ikke, men det er ingen vits å kommentere straffespark når vi taper 5-0. Spillerne må lære at er man sistemann, så er det bare å la motspilleren gå, sier HamKam-trener Arne Erlandsen.

Utvisning og straffe
Erlandsen har vinnerskalle, og han liker dårlig å tape fotballkamper. Han liker heller ikke å lete etter unnskyldninger for 5-0-tapet for Aalesund.

- Faktum er at vi var gode i 30 minutter, så fikk vi en mann utvist. Vi har muligheten, men misbruker et straffespark, og etterpå spiller vi med en mann mindre. Vi ble for passive som lag generelt.
- HamKam sliter med å score og slipper inn flest mål i eliteserien. Hvorfor?
- Vi må bli flinkere til å score på sjansene våre. Vi scorer for få mål på relativt mange sjanser, og vi slipper inn for mange mål på relativt få sjanser.
- Hvorfor?
- Det handler om å være effektive innenfor begge 16-meterne. Der har vi ikke vært gode nok til nå. Vi har vært for passive og må bli mer fandenivoldske.

Scorer for få mål
- Har du gode nok spillere, synes du?

- Om 26 kamper kan vi se om vi har vært gode nok. Det er tullete å prate om enkeltspillere. Det er laget det dreier seg om.
- Er det måten du ønsket laget skal spille på, som ikke fungerer?
- På de fire kampene våre har vi fungert bra i til sammen to kamper, men scoret for få mål. I tillegg har vi sluppet inn for mange mål. Vi må tåle å få et mål mot uten å falle sammen. Vi må bli flinkere i de avgjørende situasjonene, men jeg vet også at det er vanskelig å vinne fotballkamper med en mann mindre når vi ligger under med 3-0 etter ett minutts spill i 2. omgang.
- Har du funnet den rette miksen av spillere i forsvarsfireren?
- Det er ikke bare de fire bak som skal forsvare seg, det er hele laget.
- Hvor vil du si de defensive problemene oppsto mot Aalesund?
- Det ble stor strekk i laget både sidevegs i lagledd og i lengderetning mellom lagleddene, og det var ikke en enkelt spillers ansvar. Det er hele laget som skal fungere både offensivt og defensivt.

Avgjørende øyeblikk
- Hvorfor sliter dere sånn på bortebane?

- Vi har spilt tre borte, og vi har slitt, men ikke mer enn andre lag på bortebane. I fjor var vi bedre borte enn hjemme, men alle tippeligalagene sliter mer borte. Ja, alle lag gjør det, men det er ingen vits å fokusere på det. Det er jo dette som er noe av sjarmen med fotball også. Mot Lyn spilte vi jo bra, men så var det to avgjørende øyeblikk som ødela for oss. Vi har ikke hatt marginene med oss hittil, men det vil jevne seg ut over tid - hvis vi er dyktige nok.
Erlandsen er opptatt av å gjøre ting ordentlig.
- Vi må være grundige i evaluering og gjøre det vi kan for å forbedre oss. Vi må gjøre alt ordentlig - og ikke grave oss ned. Vi kan lete etter 100.000 feil, men jeg jobber videre med å utvikle spillere. Jo mer vi snakker om problemene, jo større blir de. Ingen blir bedre av å gå rundt å deppe! Det tar lang tid å skape selvtillit i fotball, men det er fort gjort å rive den ned.

Må ta nivået hver helg
- Skal en vinne tippeligakamper, må en være optimalt forberedt og på tå hev hele tiden. Det er hele tiden noe å lære ved spille på et høyt nivå; score på sjanser og rydde unna i egen boks.

- Betyr det at dere ikke har tatt nivået ennå?
- Jo, men vi må ta nivået helg etter helg og ha struktur over det vi foretar oss hele tiden.
- Søndag kommer Stabæk til Briskeby. Blir det en annen trygghet å spille hjemme igjen?
- Det er ingen grunn til å tro at vi ikke skal ta poeng mot Stabæk. Viking leder serien, og vi har slått dem. Og det er dette som gjør fotballen så interessant. Det er alltid en viss usikkerhet i forhold til prestasjoner. Og skal vi i HamKam lykkes, er det utrolig viktig at publikum støtter opp om oss. Vi er avhengig av at alle i Hamar er med og støtter oss dette første året i Tippeligaen igjen. Det må være stinn brakke hele tiden!
- Tenker du å gjøre noen forandringer på laget mot Stabæk?
- Nå tenker jeg på å forberede meg best mulig til trening onsdag. Jeg vil alltid stille med det beste laget, og jeg vil alltid tenke og vurdere det etter en kamp, og så starter jeg med de jeg synes er best, fastslår HamKam-trener, Arne Erlandsen.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.