HAMAR: Det er ingen hemmelighet at Arne Erlandsen og Tom Nordlie ikke er bestevenner. I morgen møtes de på Åråsen igjen. Og Romerikes Blad slår i dag opp at Nordlie og Erlandsen ikke lenger er så gode venner som de var.

Men det er ikke overraskende. Personlighetene til de to profilerte treneren er også vidt forskjellige. Erlandsen kjefter og smeller under kamper han også, men han er langt fra så utagerende som Tom Nordlie kan være.
Fotballmessig ønsker de begge å være gjennombruddshissige, men Nordlie ble hentet til Åråsen for å bryte med LSK-stilen. Det skulle spilles penere.

Langt mot Sundgot og Occean
Erlandsen mener det går an å nyansere Nordlies spillestil.

- Jeg synes for eksempel Nordlies Start spilte annerledes enn LSK gjør i dag. Lillestrøm slår faktisk en del langt, sier Erlandsen.
Men han mener det også er naturlig med bakgrunn i at de har spillere som Olivier Occean og Arild Sundgot på topp.

Gleder seg
Erlandsen legger for øvrig ikke skjul på at han gleder seg til å komme tilbake på Åråsen. Det blir han første kamp der som trener for et annet lag enn Lillestrøm i en obligatorisk kamp - hvis vi ser bort fra Royal League med IFK Göteborg.

- Det blir moro det. Jeg har et godt forhold til alle mine tidligere klubber. Også Lillestrøm. Og det blir moro å møte dem, sier Erlandsen.
HamKam-treneren håper spillerne klarer å legge bort frykten for å tape, selv om de ligger på jumboplass på tabellen.
- Vi ønsker jo ikke å være der vi er nå, men for alle andre enn oss selv er det jo ingen stor overraskelse. Det er mye mer overraskende at Lillestrøm er der.

Tøffere i år
- Hvorfor ligger dere der dere gjør?

- Fordi vi spiller på en helt annen arena i år enn i fjor, men laget er bedre. Det har vi tester som viser også. Og jeg er opptatt av å utvikle enkeltspillere og laget. Men det er noe annet å møte Stabæk enn Løv-Ham. Løv-Ham fortjente faktisk å vinne på Briskeby fjor, men vi klarte uavgjort. Mot Stabæk møtte vi et lag som avgjorde med prestasjoner av meget høy klasse.
- Har Roman Kienast fått for mye tillit?
- Det kan hende at hvis andre spillere hadde vært tilgjengelig, så ville han spilt mindre.
- Visste dere nok om Srdjan Urosevic da dere hentet ham?
- Du kan sikkert si at man aldri får visst nok, og Srdjan har vært skadet. Du kan heller ikke regne med at alle de nye skal gå rett inn på laget når du henter sju-åtte nye. Av de nye synes jeg Arnar Førsund og Adem Güven er de som har prestert best så langt.
- Hvordan tror du kampen mot LSK blir?
- Vi må regne med at Lillestrøm går tøft ut slik de gjorde mot Viking, men for hvert minutt som går uten at de scorer, øker våre sjanser, sier Arne Erlandsen.
Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00