HAMAR: Solbakken har igjen en kamp med FC København før det er sommerferie og tid for avslapping etter en sesongavslutning preget av tap, skuffelser og stort press.

Men presset er også hans tidligere klubber HamKam og Lillestrøm. Og søndag barker de sammen i bunnoppgjøret i Tippeligaen.
Solbakken er klar på hvem som er mest preget av situasjonen.
- Det er mye mer press på Åråsen enn på Briskeby. Det er det ingen tvil om. Det er sterke krefter rundt Lillestrøm, men det ser ut som de har fått dempet trykket noe, sier Solbakken.

- Tro på konseptet
Han er ikke bekymret for at HamKam ikke skal tåle presset.

- Å ta poeng på Åråsen vil uansett være bra for HamKam. Lillestrøm er favoritter i kraft av hjemmebane og erfaring.
- HamKam er litt samme situasjon som vi var i det andre året i Tippeligaen da jeg trente HamKam. Vi kom fra opprykk og 5. plass det første året i Tippeligaen. Etter sju-åtte kamper lå vi nederst.
- Det handler om å tro på konseptet. Og jeg vet at Truls Haakonsen er god i motgang. Arne Erlandsen har vært med på dette før med Lillestrøm. Humøret til Vegard Skogheim faller heller ikke i løpet av de første helgene, sier Solbakken.

- Store avstander
Han mener imidlertid det er viktig å være forberedt på det som kommer.

- Man må innse at det blir en hard fight de neste månedene, sier den tidligere HamKam-treneren.
Solbakken har så langt i sesongen sett tre HamKam-kamper på tv - mot Glimt, FFK og Godset.
- Det har ikke vært dårlig, men når det har slått sprekker, har det så til grader slått sprekker - som mot Fredrikstad. Mot Strømsgodset synes jeg det var trygt defensivt, selv om det etter min mening var litt store avstander. Det var forresten tydelig at noen enkeltspillere ble bedre så fort HamKam fikk en scoring. Jeg synes Adem Güven, Vegar Bjerke og Markus Ringberg var de som gjorde litt ekstra.
- Ellers er det viktig at enkeltspillere ikke faller ut og gjør hasardiøse ting fordi de tror de kan redde verden, sier Ståle Solbakken.

Må regne med press
FCK-treneren mener HamKam må være forberedt på å bli presset tilbake på Åråsen søndag. Og da gjelder det å holde hodet kaldt.

- HamKam må stå imot de periodene hvor det blir stort press. Da er det viktig som lag og for enkletspiller å beholde roen.
Men Solbakken mener HamKam kan overraske. Og stikke av med poengene.
- Sjansene øker hvis de får det første målet. Det vil være viktig siden dette er en kamp hvor ingen av lagene har mye selvtillit. Det styrker også HamKam sine muligheter hvis de bare holder nullen lengst mulig, sier Solbakken.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00