HAMAR: Leonardo Ferreira da Silva gjorde et meget solid førsteinntrykk da han kom til Hamar i går. 28-åringen så ut til å være i meget god form, selv om han ikke trente i går. Væremåte og oppførsel virket også solid.
- Spiller med hjertet
HA-sporten hang på slep da han både skrev under for HamKam og gjennomgikk papirene på politistasjonen, og Leonardo var hele tiden høflig, imøtekommende, men også klar på at han kom til Hamar for å spille god fotball.

- Jeg kommer til å jobbe hardt for klubben. Jeg kommer til å spille med hjertet. Og jeg vil gjøre det jeg kan for å hjelpe klubben bort fra bunnen av tabellen, sier Leonardo.
Og da landsmann og tidligere klubbkamerat i Brasil - Stabæks store lille Alanzinho - plutselig dukker opp på agentens telefon, lyser hele fjeset til Leonardo opp.

Som Nannskog?
Samtalen var på portugisisk, men bar helt klart preg av munterhet og at det er to gamle venner som snakkes.

Og til HA-sporten har Alanzinho følgende melding:
- Jeg har spilt mye sammen med Leonardo i Brasil. Der var han alltid toppscorer. Han er en skikkelig målscorer. Han kommer til å score mange mål for HamKam.
- Er han like god som Daniel Nannskog?
- Hehe, det vet jeg ikke om jeg kan si, men han er jo venstrebeint som Nannskog. Og han scorer mange mål. Han vil gjøre det bra i HamKam og Norge, sier Alanzinho.

Toppscorer overalt
Leonardo bekrefter at han er en målscorer. Og at han har intensjoner om å bli det i HamKam også.

- Jeg har vært toppscorer i alle klubbene jeg har spilt - både i Brasil og andre steder, sier Leonardo.
Han har også erfaring fra Saudi-Arabia og Polen.
Og i Østerrike slo Leonardo virkelig til da han kom til Altach til 2006/07-sesongen. Der scoret han 14 mål på 28 kamper. Og ble nummer to på toppscorerlista.
Han markerte seg så bra at storklubben Austria Wien kom på banen med et bud.

Trolig klar mot Tromsø
Trøbbelet startet da Altach ikke aksepterte budet. Det endte med en gedigen krangel mellom klubb og spiller. Og i forrige sesong var han nesten ikke på banen.

- Det var også en episode hvor han ikke fikk hjelp av klubben da hans kone skulle føde. Og selv om Altach nå ville ha han med igjen før denne sesongen, hadde ikke Leonardo noe ønske om det, sier 28-åringens tyske agent.
I stedet er det nå HamKam som skal få nyte godt av storscorerens egenskaper.
- Vi håper å få ham spilleklar til kampen mot Tromsø. Det gjør at vi også vil få to nye spillere med friske hoder med Leonardo og Ante Vitaic, sier klubbdirektør Truls Haakonsen.
Fysisk mener Leonardo at han klar.
- Jeg er i god fysisk form. Om to-tre kamper er jeg hundre prosent, sier han.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00