I forbindelse med kartleggingen av mulig skoletilbud for toppidrettssatsing, har Olympiatoppen også vært i kontakt med HamKam. Konklusjonen er at HamKam ikke har et godt nok tilbud.

- HamKam har masse aktivitet, men om målet er å skape toppspillere er kvaliteten og de langsiktige planene fra spillerne er 13 år til de blir seniorer for dårlig, slår Erlend Slokvik fast.Olympiatoppens mann ble ikke imponert over HamKams valg forrige sommer.

- De ble grepet av panikk og lette etter kjappe, kortsiktige løsninger på vanskene for seniorlaget sitt. Med klokskap kan nedrykket bli starten på byggingen av et mye mer solid fundament i Hamar, men da må klubben legge vekk snakk og planer om er kjapt opprykk. Det er nå klubben kan starte den langsiktige og tålmodige jobben, mener Slokvik.

Gode på mye

Den tidligere orienteringsløperen understreker at han på ingen måte er ute etter å «ta» HamKam, men han mener det er Olympiatoppens oppgave å klemme til skikkelig for å få til endringer.

- Klubben fikk panikk og gjorde valg som ikke var kloke, neppe i tråd med klubbens sportslige planer og drev utvikling fra dag til dag, mener Slokvik som legger til at HamKam også gjør veldig mye bra i sin jobb med barn og unge spillere og at A-laget forrige vinter løftet treningskvaliteten.

Kan starte på nytt

- HamKams ungdomsavdeling er drevet av flinke folk, men jeg ser ikke noen rød tråd som gjelder for hele klubben.

Slokvik legger til at Hamar-fotballen generelt mangler en felles plan og forståelse for hvordan de skal ta vare på de beste.

- Rapportene vi har fått tyder på at HamKam og de andre lagene i området er svake på samarbeid. Klubbene må ha felles forståelse for hvordan de sammen skal få det beste ut av talentene, sier Slokvik, som mener Hamar-området produserer altfor få toppspillere i øyeblikket.

- Det er ikke mange nok eliteseriespillere som kommer fra Hedmark, påpeker Slokvik.

Har møtt Kamma

Olympiatoppens mann i Innlandet har hatt møter med nøkkelpersoner i HamKam.

- HamKam var ikke enig i alt jeg kom med, men vi hadde en felles forståelse for at klubben må heve kvaliteten på jobben sin. Nå er det ikke toppfotball i Hedmark, men om HamKam klarer å skyve vekk opprykksjag og heller jobbe tålmodig, kan klubben nok en gang bli den ledende klubben i Hedmark, sier Slokvik.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.