I forbindelse med kartleggingen av mulig skoletilbud for toppidrettssatsing, har Olympiatoppen også vært i kontakt med HamKam. Konklusjonen er at HamKam ikke har et godt nok tilbud.

- HamKam har masse aktivitet, men om målet er å skape toppspillere er kvaliteten og de langsiktige planene fra spillerne er 13 år til de blir seniorer for dårlig, slår Erlend Slokvik fast.Olympiatoppens mann ble ikke imponert over HamKams valg forrige sommer.

- De ble grepet av panikk og lette etter kjappe, kortsiktige løsninger på vanskene for seniorlaget sitt. Med klokskap kan nedrykket bli starten på byggingen av et mye mer solid fundament i Hamar, men da må klubben legge vekk snakk og planer om er kjapt opprykk. Det er nå klubben kan starte den langsiktige og tålmodige jobben, mener Slokvik.

Gode på mye

Den tidligere orienteringsløperen understreker at han på ingen måte er ute etter å «ta» HamKam, men han mener det er Olympiatoppens oppgave å klemme til skikkelig for å få til endringer.

- Klubben fikk panikk og gjorde valg som ikke var kloke, neppe i tråd med klubbens sportslige planer og drev utvikling fra dag til dag, mener Slokvik som legger til at HamKam også gjør veldig mye bra i sin jobb med barn og unge spillere og at A-laget forrige vinter løftet treningskvaliteten.

Kan starte på nytt

- HamKams ungdomsavdeling er drevet av flinke folk, men jeg ser ikke noen rød tråd som gjelder for hele klubben.

Slokvik legger til at Hamar-fotballen generelt mangler en felles plan og forståelse for hvordan de skal ta vare på de beste.

- Rapportene vi har fått tyder på at HamKam og de andre lagene i området er svake på samarbeid. Klubbene må ha felles forståelse for hvordan de sammen skal få det beste ut av talentene, sier Slokvik, som mener Hamar-området produserer altfor få toppspillere i øyeblikket.

- Det er ikke mange nok eliteseriespillere som kommer fra Hedmark, påpeker Slokvik.

Har møtt Kamma

Olympiatoppens mann i Innlandet har hatt møter med nøkkelpersoner i HamKam.

- HamKam var ikke enig i alt jeg kom med, men vi hadde en felles forståelse for at klubben må heve kvaliteten på jobben sin. Nå er det ikke toppfotball i Hedmark, men om HamKam klarer å skyve vekk opprykksjag og heller jobbe tålmodig, kan klubben nok en gang bli den ledende klubben i Hedmark, sier Slokvik.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00