• Aktuell: Erik Wettermark regner med at HamKam vet det meste om ham, men har likevel søkt jobben.Foto: Pål Jacobsen
  • Ensom jobb: Chris Twiddy er HamKams fjerde trener dette året. Etter en historisk svak sesong er likevel klubben attraktiv hos trenere i både inn- og utland.Foto. Kai Kristiansen

- Jeg har ikke snakket med HamKam ennå, men jeg er ikke i tvil om at klubben allerede neste sesong henger med i toppen i 2. divisjon, sier Charles Berstad til HA-sporten.

Skal tilbake til fotball

Den tidligere Kongsvinger-kjempen har vært borte fra fotball i år, men ønsker nå å komme tilbake som trener. For ham er en jobb i Kamma noe som frister.

- Jeg var med og sikret opprykk fra 2. divisjon med HamKam i 1999 og har fulgt klubben godt, men på avstand. At Kamma har hatt et forferdelig år er ingen hemmelighet, men det er fullt mulig å løfte klubben tilbake, mener den gamle midtstopperen som har blitt kontaktet av andre interesserte klubber.

- Jeg skal i samtaler med noen andre klubber, sier Berstad som ennå ikke vet om han blir innkalt på jobbintervju i Hamar.

Teddy Moen i Trenerforeningen er ikke overrasket over at mange har søkt jobben som ny trener i HamKam.

- Personlig har jeg blitt kontaktet at et par utenlandske trenere som følger norsk fotball tett. Det er viktig å huske at det er flere trenere enn trenerjobber i dette landet, sier Moen som tror HamKam som klubb også lokker litt ekstra.

- HamKam er historisk en storklubb, som gjør at klubben er attraktiv. Det indre livet i klubben kjenner jeg litt for dårlig, og det er umulig for meg å si noe om hva slags trenertype klubben trenger, sier Teddy Moen.

Wettermark har søkt

Tidligere Brumunddal-trener Erik Wettermark bekrefter også at han har søkt på jobben.

- Jeg har vist interesse og ønsker å vise hvem jeg er og hva jeg står for. Det som skjer i Hamar-området er spennende, og jeg vet hva jeg selv står for, sier Wettermark.

Teitur har søkt?

Etter hva HA-sporten erfarer, er Teitur Thordarson blant de 40 som har søkt jobben som Kamma-trener.

Islendingen var en av landets mest ettertraktete trenere for noen år tilbake, og har vært sjef i både Brann, Lillestrøm og Lyn.

I fjor trente han Fu/Vo i Bondeligaen, før han denne sesongen overtok Drøbak/Frogn, som allerede har rykket ned.

Uaktuell

- Jeg har igjen ett år av kontrakten min med Hønefoss, og har ikke søkt på jobben, sier mannen som sendte HamKam tilbake til Tippeligaen med sine to scoringer mot Alta i siste serierunde i 2003.

Birkeland har tidligere signalisert at han kan tenke seg en retur til Hamar og HamKam, men ble veid og funnet for lett da HamKam lette etter ny juniortrener i januar 2014.

24. januar uttalte Svein Inge Haagenrud følgende om Birkeland til HA-sporten:

- Vi leter etter en trener med noen andre kvalifikasjoner.

Etter hva HA-sporter kjenner til var Birkeland likevel høyaktuell som hovedtrener for A-laget etter at Vegard Skogheim trakk seg etter tre serierunder.

Søkte ikke

Moelvens trener, Per Arne Gjerdalen har ikke søkt Kamma-jobben. Leif Nordli vil verken bekrefte eller avkrefte om han har søkt.

- Jeg anser ikke meg selv som kandidat til jobben, sier Gjerdalen.

- HamKam kjenner meg og vet hva jeg står for. Om jeg har søkt velger jeg å ikke kommentere, sier OILs Leif Nordli.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.