HAMAR: Emil Søbak Gundersen klarte å piske opp stemningen på Briskeby i går med sin kritikk av toppidrettskulturen i HamKam og norsk fotball.

Søbak Gundersen mente toppidrettskulturen var fraværende i HamKam. Og at spillerne var langt unna å være 24-timersutøvere.

- Vet ingenting
Flere HamKam-spillere reagerer kraftig på uttalelsene hans.

- For det første, har han ikke så mye grunnlag å uttale seg om. Det er lenge siden han trente med oss, og det var ikke mye han var med. Han vet egentlig ingenting om dette nå, sier Vegar Bjerke til HA-sporten.
Men Bjerke mener også at det har vært en utvikling siden Søbak Gundersen hospiterte på A-laget som 15- og 16-åring i 2002 og 2003.
- Spillerne er mer profesjonelle nå. Jeg kjenner meg ikke igjen. Fotballspillere i Tippeligaen er mer profesjonelle enn det han framstiller, sier Bjerke.

- Få som sluntrer unna
Han innrømmer at det helt sikkert finnes dårlige eksempler i fotballen, men samtidig mener Bjerke det er vanskeligere for fotballen, som har ei stor gruppe som skal fungere.

- Kosthold er nok individuelt. Og det er lettere å måle slikt i ski. Jeg tror likevel det er få tippeligaspillere som sluntrer unna. Samtidig skjer det jo at skiløpere skeier ut. Det har jeg sett reportasjer om, selv under store mesterskap, sier Bjerke, som ikke forstår motivet med Søbak Gundersens utspill.
- Hvorfor skal han kommentere HamKam på denne måten nå? spør Bjerke.
Keeper Svein Inge Haagenrud var også i HamKam da Emil Søbak Gundersen trente med A-laget til HamKam. Han mener skiløperne har sine egne problemer å ta tak i.
- Denne kritikken kommer fra et miljø hvor nesten halvparten av utøverne blir overtrent på et tidspunkt i karrieren sin, sier Haagis.

Bevisst trening
Søbak Gundersen kritiserte også måten HamKam trente på. Han uttalte til HA-sporten at han syntes det var for kort tid mellom øktene de dagene HamKam trente to økter om dagen.

Dette blir tilbakevist av trener Arne Erlandsen.
- Vi ønsker kort tid mellom øktene på grunn av restitusjonen. Det er ikke sånn at vi trener to like økter om dagen. Det tror jeg heller ikke skiløperne gjør. Ved å legge en restitusjonsøkt noen timer etter den harde formiddagsøkta, er vi mer klare for en ny hard økt dagen etter. Dette er ren treningslære, sier Erlandsen.
Utover det mener han at alle har noe å gå på i treningsarbeidet.
- Men jeg uttaler meg ikke om skiløpernes trening, for jeg jobber med det som er bra for fotballspillere.
- Men det er en utvikling i all idrett. Jeg vet ikke hvilke referanser Søbak Gundersen har, men det har skjedd mye i både fotball og langrenn de siste ti årene.
- Jeg registrerer jo at det ikke er de samme som vinner sprint og vanlig langrenn lenger. Og det er ikke slik at de som vinner 15 km, vinner femmila lenger. Det tyder på at det har vært en utvikling i treningsarbeidet til langrennsløperne også. På samme måte som det har vært en utvikling i fotball, sier Erlandsen.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.