Mens HamKam og Elverum kriget i 2. divisjon ble det rettet verbal skyts fra begge leirer, men Peder Nersveen føler tida nå var moden for å bytte klubb til rivalen. Torsdag ettermiddag signerte den allsidige spilleren en ett årskontrakt med HamKam etter å ha gjennomført en medisinsk test på Briskeby.

– Det har ikke alltid vært like god tone mellom HamKam og Elverum. Men jeg har heller ikke vokst opp med HamKam som noen hatklubb. Det har vært en rival, men for min egen del så trenger jeg noen nye utfordringer for å ta et steg til. Kanskje det er noen som vil rynke på nesa, men det har ikke noe med Elverum å gjøre, for det jobbes bra der også. Dette handler om meg og min utvikling. Det blir kanskje litt rart i starten, men nå er jeg først og fremst spent på hvordan det vil gå, sier Nersveen til HA-sporten.

Allsidig

HamKam-trener Kevin Knappen forteller at Nersveen er en spiller de har hatt på blokka lenge. Han bekrefter også at Nersveen er en type som kan gjøre mange av de samme oppgavene som Truls Jevne Hagen har gjort med sin allsidighet.

– Peder er jevnt over bra ferdighetsmessig. Han har et veldig godt høyrebein, han er en som går foran i duellene, han er fysisk robust og han kan være litt stygg å spille mot og det liker vi. I tillegg har han et bra tempo, sier Knappen som også forteller at han ser for seg at Nersveen kan spille på begge backene, begge kantene og sentralt på midtbanen.

Mye tyder på at han debuterer allerede onsdag i neste uke i treningskampen mot Nybergsund på Børstad.

Motivert

– Jeg er veldig motivert. Spill i OBOS-ligaen var viktig for meg, og det var en viktig faktor at det ble HamKam som er en stor klubb. Jeg håper en overgang til HamKam vil trigge litt ekstra hos meg så jeg kan ta ut potensialet mitt, sier 25 åringen til HA-sporten.

Selv om han blir sett på som en spiller som kan fylle flere plasser, har han ønske og tro på å kapre en fast plass på laget. Og han mener en spesiell plass er hans beste.

– Jeg har nok aller størst potensial som høyre back, men jeg har nok spilt aller mest sentralt på midtbanen, sier Nersveen.

Jendal til Sundet

Det er for øvrig klart at HamKams unge keeper Lars Jendal leies ut til Nybergsund kommende sesong. Han kommer fortsatt til å trene en del med HamKam.

HamKams motstandere under treningsleiren på Marbella er også klare: Åsane er motstander 15. mars, mens Sogndal er motstander 18. mars.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.