HAMAR: - Jeg er blitt effektivt skjermet de siste fire ukene og har ikke hørt noe konkret fra noen klubber, men jeg tror nok at agenten min kan få noen henvendelser de nærmeste dagene, sier HamKam-spissen dagen etter at Østerrike ble utslått av EM.
Blitt lagt merke til
HA-sporten har tidligere skrevet at Red Bull Salzburg (Østerrike), Gent (Belgia) og Viking kan komme til å la høre fra seg. I løpet av noen dager vet vi hva som er rykter, og hva som kan komme til å bli realiteter.

EM-kamper på Ernst Happel Stadion i Wien ligner enorme utstillingsvinduer. Roman Kienast er blitt lagt merke til. Hans innhopp mot Kroatia, Polen og Tyskland har vært gode.
- Jeg er fornøyd sjøl også. Jeg har vært der det skjer inne i boksen og kunne med litt tur ha scoret. Men akkurat det å sette ballen i mål, har vært lagets svakhet. Vi var bedre enn Kroatia og Polen, men scoret bare en gang. Selv om vi røk ut etter tre kamper, har EM på hjemmebane vært litt av en opplevelse. Særlig den siste kampen mot Tyskland. Stemningen var helt spesiell, sier Roman, som sjekket ut av det luksuriøse spillerhotellet i går ettermiddag:

Ikke party
- Det ble ikke noe party etter 0-1 for Tyskland. Vi var tilbake på hotellet ved tretiden om natta og nøyde oss med et par øl i baren. I går dro jeg tilbake til Wien sentrum, hvor jeg skal være sammen med venner og familie resten av uka. Jeg kommer ikke til å se noen EM-kamper live. Skal bare slappe av. Kanskje drar jeg tilbake til Hamar allerede lørdag, eller kanskje søndag. Jeg har fått slippe HamKams treningsleir i Alvdal og kommer ikke til på spille treningskampen mot Moss søndag. Etter fire uker med forberedelser og kamper, trenger jeg et par dagers ferie.

Humør inn i troppen
Roman innrømmer at det blir en viss forskjell på EM-gryta i Wien og Briskeby.

- En av mine viktigste oppgaver nå, blir å ta med meg entusiasmen fra EM og bringe humør inn i HamKam-troppen. Det er viktig at det blir moro å spille fotball igjen, sier Roman. Han har tjent gode penger som en av 23 østerrikske EM-deltakere, men gikk naturligvis glipp av verdifull bonus da Michael Ballack satte ballen i nota mandag kveld.

Mot Frankrike
Hvis Josef Hickersberger fortsetter som østerriksk trener, kan Roman Kienast allerede nå begynne å tenke på VM-kvalifiseringen til høsten.

Østerrike har kommet i en ganske tøff pulje med Frankrike, Romania, Serbia, Litauen og Færøyene. Åpningskampen finner sted i Wien 6. september: Frankrike er motstander. 10. september venter Litauen borte, 11. oktober Færøyene borte og 15. oktober Serbia hjemme.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.