HAMAR: I det tredje overtidsminuttet av EM-kampen mot Kroatia foran 50.000 tilskuere og millioner av TV-seere fikk han hodet på et frispark og styrte ballen utenfor keepers rekkevidde - men noen centimeter utenfor stolpen.

De første reprisene viste at det var en tøff duell med Kroatias forsvarsspiller, men seinere på kvelden kom bildene fra en annen vinkel som viste at Kienast ble holdt fast i trøya på ryggen.

På tv
Og overfor HA-sporten er ikke Kienast i tvil i det hele tatt:

- Jeg skulle hatt straffe. Alle tv-bilder viser det. Dette er en stor sak i Østerrike nå, sier Roman Kienast, som ble hentet rett til østerrikerens VM-studio etter kampen.
Kienast var nemlig mannen som løftet vertsnasjonen da jaget utligningsmålet på slutten. Kienast kom nemlig inn for Braga-spissen Roland Linz da det var igjen minutter. Og han var god.
- Kienast viste at han burde startet i stedet for Linz, sa Egil Drillo Olsen på norsk tv.
Kienast tok nemlig tak i ballen med en gang, driblet av et par mann og skapte rom for medspillerne.
Og så holdt han på å redde et poeng til slutt, men Kroatia slapp altså uten å få straffe imot seg på overtid.

Starter mot Polen?
Kroatia vant dermed 1-0 takket være Luka Modrics straffespark allerede i kampens fjerde minutt.

Likevel var landslagstrener Josef Hickersberger brukbart fornøyd.
- I andre omgang beviste vi at østerriksk fotball er blitt bedre. Med den lidenskap og innsats mine spillere viste hadde vi fortjent ett poeng, sa landslagssjef Josef Hickersberger.
Byttene satte fart i hjemmelaget. Kienast, 38-årige Ivica Vastic og Ümit Korkmaz skapte alle problemer for Kroatia.
For Roman Kienast ser det likevel lyst ut.
- Jeg tror jeg har en god sjanse til å starte neste kamp mot Polen. Jeg synes jeg spilte bra, og det er det mange andre her som mener også, sier Kienast.

Tror fortsatt
I den andre kampen i gruppa vant Tyskland 2-0 over Polen. Dermed har forhåndsfavorittene festet grepet.

- Jeg tror fortsatt vi har en god sjanse til å gå videre. Først må vi slå Polen, sier Kienast, som egentlig hadde mest lyst til å snakke om HamKam.
- Hva var det som skjedde mot Valdres? Det hørtes ikke bra ut, sier han til HA-sporten.
Til dere andre som lurer, er det bare å bla om. Der kan dere lese om HamKams cupfadese.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.