OSLO: HA-sporten snakket med en svært lettet Roman Kienast like etter at den østerrikske EM-troppen ble offentliggjort i går. Josef Hickersberger hadde, slik HA-sporten fastslo i gårsdagens avis, funnet plass til HamKam-spissen.

Men uten scoringen mot Nigeria, og den gode prestasjonen han leverte i de 45 minuttene han spilte, ville Kienast blitt sendt hjem til Hamar.

Malta fredag
- Hickersberger snakket med meg før kampen. Og han satte meg under et visst press. Han sa jeg måtte spille for livet. Og at en god kamp ville bety mye for meg. Og at en dårlig kamp ville ikke være bra. Jeg måtte prestere, sier Kienast til HA-sporten.

Likevel var han ikke nervøs da han gikk på banen.
- Jeg følte meg helt avslappet. Det var bare deilig å spille. Og jeg er utrolig glad nå. Dette betyr veldig mye for meg, sier HamKam-spissen.
Fredag spiller Østerrike sin siste treningslandskamp før EM på hjemmebane. Da er det Malta som står for tur, men Roman er usikker på om han spiller den kampen.
- Det er mulig Hickersberger vil prøve litt andre ting da, sier Kienast.
Med han føler seg nær en plass i startelleveren nå.
- Så lenge vi spiller med to spisser, tror jeg at jeg er på laget. Jeg er den eneste store spissen. Og jeg løper mer enn de andre spissene, sier Kienast.

Erlandsen-skolen
24-åringen har imponert både på sprint- og utholdenhetstesten til Østerrike i forrige uke, hvor han var tredje beste østerriker. Kienast legger ikke skjul på at han kan takke den tøffe fysiske treningen i HamKam for det.

I HamKam er det blant annet et krav om å løpe 5.000 meter under 19 minutter. Kienast har klart 18.09.
- Jeg er ikke av de aller beste i HamKam. Jeg er ingen John Anders Rise, men jeg klarer meg bra i forhold til de andre østerrikerne takket være den harde skolen til Arne Erlandsen. Jeg er sikker på at i hvert fall halvparten av spillerne i Østerrikes EM-tropp ikke vil klart kravene i HamKam, sier Kienast.

Hele verden ser
HamKam-spissen innrømmer at han har hatt det vanskelig i Tippeligaen i år. Kienast mener sjukdom på den siste treningsleiren, for mye EM-fokus, og dalende selvtillit, er forklaringen.

Men nå åpner det seg plutselig nye muligheter for ham. En scoring eller to i EM kan være alt som skal til for å lokke en storklubb på banen.
- Hele verden vil se disse kampene. Du vet aldri hva som skjer. Det gjelder å gripe sjansen, sier Roman Kienast.

VIF-kampen flyttes
For HamKam betyr Kienasts deltakelse i EM at enda en kamp blir utsatt. Fra før er helgas hjemmekamp mot Tromsø utsatt. Nå blir også seriekampen mot Vålerenga, som skulle gått torsdag 5. juni, trolig flyttet.

Olivier Karekezi er nemlig opptatt m,ed landskamper for Rwanda. Dermed har HamKam krav på utsettelse.
For HamKam kan det være gunstig, siden Jan Michaelsen har slitt med skade og sentrale spillere som Markus Ringberg og Oluwasegun Abiodun har virket tyngre enn normalt en periode. Ved å spille kampene seinere, får Arne Erlandsen bedre tid på å få alle spillerne i god form igjen.
I tillegg til at han også får tilbake Roman Kienast.
- Kanskje vi også får tilbake en bedre Roman Kienast, sier Erlandsen.
P.S.: Østerrike spiller sine innledende kamper mot Polen, Kroatia og Tyksland.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.