HamKam - Follo 3-0

I vinter var Ivar Sollie Rønning ønsket hos flere klubber på høyere nivå enn 2. divisjon. Med åtte mål på ti kamper så langt, er det ikke utenkelig at han igjen står på blokka hos klubber på høyere nivå foran høstsesongen.

Her kan du se høydepunktene fra HamKams seier mot Follo.

Hovedpersonen selv vil imidlertid ikke tenke på det.

Garanterer at han blir

– Jeg blir her ut sesongen, uansett hva som dukker opp. Det er garantert. Når vi spiller som vi gjør nå, og vinner som vi gjør nå, så er det garantert flere på laget som gjør seg bemerket. Men det tenker jeg ikke så mye på. Jeg vil rykke opp og spille førstedivisjon med HamKam neste år, sier Sollie Rønning til HA-sporten etter to nye scoringer lørdag.

I startgropa: Markus (16) merker ikke presset fra omverdenen selv om han er sønnen til Ståle Solbakken

Han forteller at det må være en veldig stor klubb som kommer på banen, dersom han i det hele tatt skulle vurdere spill et annet sted.

– Det frister mest å spille her. Det skal noe veldig bra til for at det skal lokke meg vekk herfra. Kommer Rosenborg på banen, så må jeg vurdere det, gliser trønderen.

Spissen har vært i dødelig form denne sesongen, og har fortsatt der han slapp i fjor. Da ble han toppscorer med 17 scoringer i løpet av sesongen.

Kevin Knappen håper Sollie Rønning og andre spillere er interessante for andre klubber.

– Det er fint hvis han blir det. At våre spillere er interessante for andre, er helt greit. At de også har ambisjoner om å komme seg opp og fram, det er bra. Vi håper at folk blir lagt merke til i HamKam. De forsvinner uansett ikke, for vi har kontrakt, og da må klubbene betale litt, smiler Knappen.

Håper de er interessante

HamKam-treneren vil ikke å «hausse» opp Sollie Rønning og hans betydning for laget. Han roser imidlertid samarbeidet mellom Sollie Rønning og Beugre.

De to sto for Kammas alle tre scoringer.

– Han er like viktig som alle andre. Det er et godt kollektiv som produserer det vi gjør, og som holder tett bakover. Det er ikke en eller to som utgjør det. Jeg synes relasjonene og samarbeidet oppe i front er bedre i dag, og de gjør en bedre defensiv jobb enn sist, forteller Knappen.

Sollie Rønning er usikker på om han noen gang har spilt bedre enn han gjør nå om dagen.

– Jeg føler jeg er i bra form, og det var jeg også i fjor. Men med antall scoringer, så er jeg nok foran i år enn i fjor, gliser han.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00