Den vanligvis så frittalende Elverum-kapteinen fornekter seg ikke da HA-sporten spør ham om hvilke spillere på dagens HamKam-lag som kunne ha forsterket serielederne.

– Jagne er en bra spiller, men jeg ville ikke byttet ut noen av våre spillere mot noen på HamKam, forteller Balstad med glimt i øyet, før han spøkefullt skyter inn:

– Vi hadde trengt høyrebacken deres. Da hadde vi hatt et komplett lag, spøker høyrebacken.

Bedre enn forrige gang

Balstad var med å slå HamKam hele 5–0 i oppgjøret mellom lagene i vår, men han er sikker på at de vil få en mye tøffere oppgave med å slå Kamma denne gangen.

– Jeg tror i alle fall det blir en litt annen versjon av HamKam, at de ikke er så naive som sist.

Etter helgens HamKam-seier mot Tynset, gikk Kristoffer Hagen ut og sa at han ville vise at HamKam per dags dato er et bedre lag enn Elverum.

De uttalelsene får Balstad til å trekke på smilebåndet.

– Han får bare mene det. Han har vært i Hedmark i 100 minutter det siste halvåret. Det er lenge siden han har sett oss spille.

– Så du tror ikke HamKam er bedre enn dere per dags dato?

– De er bedre enn sist vi møtte dem, det tror jeg. Men samtidig har vi også hatt en bra stigning i det siste. Vi er i veldig bra flyt og form om dagen. Mulig HamKam har blitt bedre, men det har vi også blitt, sier Balstad, som har merket at folk rundt Elverum stiller tøffere krav til dem enn før. 2

– Vi drar til Briskeby for å vinne. Det er HamKam som utropte seg til favoritt til å rykke opp, men Elverum har aldri vært nærmere et favorittstempel på Briskeby enn nå. For folk i Elverum, har HamKam alltid vært litt storebror, men nå er det litt sånn at folk forventer at vi skal vinne.

Fornyet spenning med tap

Dersom Elverum taper søndagens lokalderby, skiller det åtte poeng mellom lagene, og HamKam-fansen kan fort få fornøyet tro på at de vil ta igjen naboen fra Glommas bredder.

Balstad hevder de ikke vil merke litt mer press dersom de taper.

– Vi kjenner ikke noe press. Det er HamKam som hele tiden må jakte på oss, så presset er på dem. Vi har en solid ledelse uansett hvordan det går på søndag, forteller Balstad, som er bastant på at det er en kamp HamKam er helt nødt til å vinne.

HamKam-trener Kevin Knappen føler de har et godt utgangspunkt før storoppgjøret.

– Vi går ut for å vinne kampen. Det skulle gjerne vært mindre poeng og mer å spille for. Den spenningen er ikke der, føler jeg, det er mer følelsen av å vinne et lokalderby, sier Knappen, som mener det skal mye til for at Elverum ikke rykker opp.

– De må gå på en ordentlig smell hvis dette skal ryke.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00