Rise har tilbrakt fotballferien sin i Hamar. Stort sett daglig har han mottatt informasjon fra klubbens hardt prøvete styre, og rett før helga fikk han beskjed om at lønnsutgiftene til spillerne i klubben skal halveres andre halvår.

- Det er ikke alle spillere som vil være med på et slikt kutt, slår Rise fast.

Avventer styreinfo

Spillerne er fortsatt ute i ferie, og Risa har knapt nok hatt en telefon fra noen av sine kollegaer denne helga.

- Vi har blitt lovet en gjennomgang av situasjonen med styret når vi kommer tilbake fra ferie torsdag, forteller Rise.

Etter hva HA-sporten erfarer er Rise en av enkeltspillerne i HamKam som kan være aktuell for en annen klubben.

- Jeg forventer at andre klubber i landet følger med på å hva som skjer i HamKam. Noen av spillerne vil sikkert være ettertraktet, men ikke veldig mange, mener Rise og begrunner det sist slik:

- Markedet er trangt, og ingen av oss i HamKam har akkurat overprestert denne sesongen, sier Rise, som ikke vil kommentere noe omkring sin egen framtid som spiller i HamKam.

De best betalte

HamKams styre har varslet en halvering i lønnskostnadene til spillerne i andre halvdel av 2014. Det målet blir vesentlig lettere å nå om noen av klubbens best betalte spillere finner seg en annen klubb.

Etter hva HA-sporten erfarer er Tore Andreas Gundersen, Magnus Sylling Olsen, Christophe Psyché, Aziz Idris og John Anders Rise av de best betalte spillerne i klubben.

Den best betalte spilleren i HamKam har, etter hva HA-sporten har grunn til å tro, rundt 45.000 kroner per måned.

Pekka Lagerblom, som var av den best betalte, er allerede reist hjem til Finland.

Haagis overtar

Med Peter Sørensen løst fra kontrakten som trener, tyder mye på at Svein Inge Haagenrud for andre gang denne sesongen overtar som hovedtrener.

- Jeg har ikke mottatt oppsigelse, ikke fått varsel om lønnskutt og skal i møte med styret i HamKam i løpet av kort tid, kommentere Haagenrud.

- Høstsesongen blir helt spesiell og sjansen for å overleve er borte. Det aller viktigste er likevel at klubben overlever sesongen, mener Haagenrud.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.