HAMAR: Petter har kontrakt med Brann ut sesongen 2010.

Etter det er han innstilt på spill i utlandet.
- Det er ikke umulig at jeg en dag kommer tilbake til Hamar. Men det kan bli lenge til. Vi får se. Det er umulig å si.

I Engerdal
Petter kostet Brann hele ti millioner da han flyttet til Bergen etter 2005-sesongen.

Pussig nok var hans siste kamp i HamKam-trøya mot Brann på Briskeby (1-1)…
Han bevilget seg noen feriedager i Hamar og Engerdal i forrige uke før han satte kursen for Branns treningsleir i Florø, drøye tre timers kjøring fra Bergen.
Petter spilte ikke onsdagens treningskamp mot Aalesund.
24-åringen blir nesten nostalgisk der han sitter og ser seg omkring på sin gamle hjemmebane, som snart et av Norges fineste stadioner.

- En annen ramme
- Dette blir et utrolig spennende anlegg. Intimt og stilig. Det ser veldig bra ut og kommer til å gi kampene en helt annen ramme enn før. Her blir det garantert trøkk, og ikke så enkelt å spille for dem som kommer på besøk.

Kanskje tenker Petter på Branns møte med HamKam nettopp på Briskeby om snaue halvannen uke.
- HamKam har alltid problemer i Bergen. Brann har vunnet en av de 11 siste kampene på Briskeby... - Jeg har ingen forklaring på hvorfor det er sånn. Hvis vi skal vinne her neste lørdag, må vi pent være med på krigen og ikke gå sure, sier Petter, som var med på å tape hele 4-0 med Brann på Briskeby for to år siden:

- Ønsker å vise meg fram
- Ja, jeg opplevde kampen som innmari skuffende. Jeg var jo tilbake på min gamle hjemmebane, ønsket å vise meg fram og spille bra. Men 4-0 til HamKam forteller jo klart og tydelig hva som skjedde i den kampen…

Resten av denne uka er Petter og Brann på treningsleir i Florø. Der blir Mons Ivar Mjeldes lag nødt til å spille uten klippen Azar Karadas, som har tre gule.
- Jeg aner ikke hvilke spillere som er ute mot HamKam. Det tenker jeg ikke på, sier Petter, som er godt fornøyd med sitt eget spill i vårsesongen:
- Ja, det er nok den beste jeg har prestert noensinne.
- Men likevel er du uaktuell på landslaget?

Slet med strekk
- Jeg er jo skuffet. Det er kjedelig ikke å få muligheten. Det høres sikkert kjedelig ut når jeg sier det, men jeg kan ikke gjøre annet enn å jobbe videre og vise meg fram på klubblaget. Noe annet nytter ikke, sier Branns venstrekant, som måtte stå over Branns kamp mot Rosenborg:;

- Jeg var ute i to uker med en strekk, men er bra igjen nå. Kjente ingen ting da jeg jogget langs mjøskanten i forrige uke.
Petter er en av flere regjerende seriemestere i fotball, men så langt har ikke Brann imponert:
- Nei, tabellplasseringen vår forteller det meste. Det har svingt litt for mye. Toppen var vel kampen mot Viking borte. Den var solid.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00