HAMAR: Tom Kristoffersen (31) var blant støttespillerne i fjor, men har stort sett gått lyskeskadd i år. Et par treningskamper i vinter er alt han har fått med seg.

Etter tre treningsøkter den siste uka, fikk han beskjed om å spille venstreback mot Brann.
Foran ham, på venstrekanten, opererte Pål Strand (32). Også han så å si uten matchtrening.
Men den tidligere Lillestrøm-duoen tok utfordringen. Begge ble slitne, men holdt.

Samme operasjon?
- Jeg vil ikke kalle det gambling, men en viss risiko lå det i å la dem spille. Tom Kristoffersen hadde tre fotballøkter før denne kampen, men har vært veldig flink til å trene alternativt og er i bra fysisk form. Han har gjort en kjempejobb mens andre har trent fotball og spilt kamper, sa Arne Erlandsen, som ikke tok like store sjanser med Pål Strand.

Raufossgutten ble testet forrige helg mot Moss (som venstreback) og klarte seg bra da.
- Jeg kjente det i lysken i 2. omgang og ba om å få bytte, sa Tom Kristoffersen, som har samme slags lyskeskade som Pål Strand ble operert for for snart en måned siden.
Siden Pål Strand er blitt frisk, vurderer Tom Kristoffersen å ta samme operasjon.

- Ganske ømt
- Jeg kom jo ganske brått inn i laget og hadde kanskje noen få motforestillinger. Jeg ante ikke hvordan lysken ville være på dette nivået. Det var ganske ømt før jeg byttet med Tommy Øren, innrømmer Tom Kristoffersen.

Pål Strand var bare blid etter kampen?
- Jeg kjenner ingen ting til lyskeskaden som plaget meg før. Med tanke på orken, var det kanskje bra at jeg spilte back mot slutten, sa totningen, som var med i sin tredje kamp fra start i år. Det var hans første match i eliteserien for HamKam.

Branns skrekk
Arne Erlandsen likte godt at laget holdt nullen for andre gang i år, og at gutta hans bare ga Brann tre-fire sjanser undervegs.

- Men jeg savner mer bevegelse i boksen. Jeg vil ha flere folk tilgjengelige. Vi må tørre å spille mer, sa Erlandsen, som la til:
- Nå er vi ferdige med en av 17 cupfinaler!
HamKam-treneren er blitt Branns store skrekk. Som trener har han vært med på å møte Brann i 18 obligatoriske kamper. 11 har han vunnet, fem har endt uavgjort. Bare to har Brann vunnet.

Helstad scoret trøstemålet
Bergenserne har fremdeles trøbbel med å vinne på Briskeby. De har bare vunnet en av de 12 siste kampene i Hamar.

Det skjedde i 1995. Da vant Brann 3-1. 17-årige Thorstein Helstad scoret HamKams trøstemål…
 

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00